Test: De Sims 3: Bovennatuurlijk

Door: kimber-pluijgers | 11 oktober 2012 15:00

Review

Als games succesvol zijn proberen bedrijven er tegenwoordig alles aan te doen om hier een extra slaatje uit te slaan door middel van uitbreidingen. De Sims 3: Bovennatuurlijk is hier een goed voorbeeld van, maar heeft deze uitbreiding ook echt meerwaarde?

Zoals de naam al suggereert, maakt deze Bovennatuurlijk-uitbreiding het voor u mogelijk om de Sims kennis te laten maken met het bovennatuurlijke. Hierbij moet u denken aan weerwolven, vampiers, heksen, zombies, spoken en feeën. Hoewel u mogelijk sommige van deze wezens al voorbij hebt zien komen in De Sims 3 of andere uitbreidingen, kunt u ze in Bovennatuurlijk ook daadwerkelijk besturen.

Wezens en bugs

Net als bij eerdere uitbreidingen is het ook nu weer mogelijk om uw bestaande Sims om te toveren tot de nieuwe toegevoegde wezens. Maar zoals alles in deze game, vergt dit wel wat moeite en geluk. Het is vaak dan ook veel leuker om meteen een bovennatuurlijke Sim te maken en hem te laten leven in het nieuwe dorpje Moonlight Falls. Spelers die zowel in hun oude dorpjes als dit nieuwe dorp spelen, zullen snel merken dat Moonlight Falls geen loze toevoeging is. Het blijkt namelijk de perfecte plek te zijn om zoveel mogelijk uit deze nieuwe uitbreiding te halen.

De sfeer, de plekken die u kunt bezoeken, de faciliteiten die u kunt gebruiken, ze zijn allemaal goed afgestemd op uw nieuwe Sims. In Moonlight Falls kunt u voluit profiteren van alle leuke nieuwe elementen in de game. Dit in tegenstelling tot de andere dorpjes, waarin u toch vooral last hebt van de minder leuke onderdelen.

Want ja, helaas brengt deze uitbreiding niet alleen maar lol en nieuwe content naar De Sims 3, maar ook een hoop frustratie. Zo zorgen de zombies voor de nodige problemen en worden ze op den duur meer een last dan een leuke toevoeging. Deze groengekleurde Sims verschijnen namelijk willekeurig her en der in de tuin van uw Sim. Nou klinkt dit niet als een probleem, maar dit wordt het wel als u bedenkt dat u bijna geen invloed op ze hebt.

Ronduit irritant

Zo kunt u de zombies niet wegsturen, slopen ze de spullen in uw tuin en proberen ze continu uw Sims aan te vallen. In dit laatste falen ze meestal, maar leuk is anders. Het in de weg lopen van de Sims en het kapotmaken van uw spullen is daarnaast ronduit irritant. Soms kunnen uw eigen Sims niet eens normaal het huis uit omdat zombies de weg blokkeren. Daarnaast kan ook het uitbreiden van uw huis voor de nodige frustratie zorgen, omdat u niet eens een muur kunt neerzetten op de plek waar een zombie staat.

De zombies in uw tuin wekken al vroeg in de game de nodige irritaties op.

Er zijn wel een aantal manieren om deze zombies te lijf te gaan, maar deze kosten eigenlijk meer moeite dan zou moeten. U kunt bijvoorbeeld alle deuren en hekjes op slot doen, maar hierdoor sluit u dus ook welkome Sims buiten.

In tegenstelling tot de andere bovennatuurlijke Sims, kunt u zelf alleen maar een zombie besturen als deze door andere zombies is besmet. Naast al deze zombie-ellende krijgt De Sims 3 er met deze uitbreiding ook nog eens meer bugs erbij. Zo werkt de ingebouwde maancyclus niet altijd naar behoren en kunnen Sims in rare situaties terecht komen waarbij ze na het afdalen van een trap toch ineens weer op een etage hoger staan.

Experimenteren

Gelukkig is het niet alleen maar ellende in deze uitbreiding. De overige Sims zijn namelijk wel leuk om mee aan de slag te gaan, en ze komen allemaal met hun eigen speciale mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld als spook door muren zweven, op jacht gaan met een vampier, kunnen feeën en heksen andere Sims betoveren en verandert uw weerwolf tijdens de volle maan. Elementen die allemaal erg leuk zijn om mee te experimenteren.

Maar naast nieuwe Sims komt deze uitbreiding natuurlijk ook met een nieuwe carrièrekeuze, kunt met de vaardigheid alchemie aan de slag en zijn er veel nieuwe objecten toegevoegd. Vooral door dit laatste zult u nog wel eens aangenaam verrast worden. Want wat gebeurt er als uw Sim die toverballen eet, onder het bed kijkt, tegen een toverspiegel praat of gaat joyriden op een bezemsteel?

De nieuwe verschijningen zijn vooral voor echte Sims-fans een leuke toevoeging.

Ook het nieuwe alarmsysteem Bonehilde is een leuke toevoeging. Dit wandelende skelet gaat namelijk niet alleen maar indringers te lijf, maar houdt het huis van uw Sim ook nog eens netjes schoon. Hoe dan ook is Bovennatuurlijk één van de grootste uitbreidingen voor De Sims 3 tot nu toe, waardoor er dus ook genoeg te ontdekken valt.

Conclusie

De Sims 3: Bovennatuurlijk is een relatief grote uitbreiding en geeft Sims-fans een hoop nieuwe content waar ze zich weer uren mee kunnen vermaken. Helaas verpesten de zombies het plezier behoorlijk, waardoor u toch wel een aardig grote fan moet zijn om nog echt te kunnen genieten van deze uitbreiding. Hoewel Bovennatuurlijk ook voor minder grote fans leuk kan zijn, is de prijs (35 euro) wel wat aan de hoge kant en kunnen deze mensen dus beter even wachten op een eventuele aanbieding.

De Sims 3: Bovennatuurlijk

Prijs €34,99 (originele game De Sims 3 vereist)

Taal Nederlands gesproken

Platform PC

Ontwikkelaar The Sims Studio

Uitgever Electronic Arts

PEGI 12+

Genre Simulatie

Releasedatum 06 september 2012

Oordeel 7/10

Pluspunten

Bovennatuurlijke Sims

Veel content

Verrassingen

Minpunten

Irritante zombies

Bugs

0 Reactie(s) op: Test: De Sims 3: Bovennatuurlijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.