Test: Resident Evil: Operation Raccoon City

Door: floor-coert | 14 mei 2012 12:00

Review

In het nieuwste deel van de Resident Evil-serie kijken we door de ogen van Umbrella. Niet omdat we in de schoenen van een zombie mogen staan (misschien een idee voor een volgend deel) maar omdat we tot een van de dodelijke elite troepen van Umbrella behoren. De vraag is: wat bevalt beter, de held spelen of werken voor de slechteriken?

Nadat het T-virus Raccoon City heeft geïnfecteerd, gaan de spelers als deel van het Delta-team op pad om al het bewijsmateriaal te vernietigen dat de aanwezigheid van Umbrella in de stad kan aantonen. Zombies en overlevenden van de uitbraak worden zonder onderscheid uitgemoord en ondertussen komen we een paar oude bekenden tegen uit eerdere Resident Evil-spellen.

Operation Raccoon City is offline door één gamer te spelen maar eigenlijk draait het bij deze titel meer om de multiplayer. Tijdens het spelen van de verhaalmodus is het mogelijk om de instellingen op 'openbaar' te zetten, zodat andere online spelers met u mee kunnen doen wanneer ze dat willen. Het is uiteraard ook mogelijk om alleen vrienden uit te nodigen voor een potje online zombies knallen. Helaas is er geen optie om thuis met vrienden te spelen want Operation Raccoon City is niet in split screen te spelen.

Domme medestanders

Zonder de inmenging van andere spelers wordt deze game snel saai en daarbij ook erg moeilijk. De kunstmatige intelligentie van de computergestuurde spelers is namelijk bijzonder laag. Af en toe is het zelfs totaal onduidelijk waar de andere leden van het Delta-team mee bezig zijn. De tegenstanders zijn trouwens niet veel slimmer. Nou is dat voor een zombie misschien niet zo vreemd, maar van de in goede gezondheid verkerende 'spec ops' mogen we toch meer verwachten.

De intelligentie van zowel zombies als medestanders laat te wensen over.

Naast de campaign-modus, waarin spelers samenwerken om te overleven, is er ook de mogelijkheid om in teams tegen elkaar te strijden. Operation Raccoon City recyclet voor deze speelstijl de levels uit de campaign, maar dan met nieuwe missies. Dit zijn missies zoals het verzamelen van T-virus-capsules of het vechten voor een plek in de evacuatie helikopter.

De besturing van deze Resident Evil-game is prima en eigenlijk precies wat we gewend zijn van third-person shooters. Gedurende het spel zijn er verschillende wapens te vinden en vrij te spelen. De kogels voor die wapens zijn helaas wel erg snel op en dat terwijl u er bakken vol van nodig hebt. Zelfs een simpele zombie kost u namelijk al heel wat lood voor hij eindelijk neervalt.

Mager verhaal

Het verhaal van de campaign-modus is niet erg interessant en het spel is dan ook niet aan te raden voor iemand die op zoek is naar iets meer dan rondrennen en schieten. Een kijkje achter de schermen bij het mysterieuze Umbrella had een hoop meer kunnen opleveren dan het magere verhaal waar we het nu mee moeten doen. Bij het online spelen van de game is het overigens goed om te weten dat andere spelers de tussenfilmpjes kunnen overslaan, wat vooral jammer is wanneer u voor de eerste keer het spel doorloopt.

Het verhaal en de spelwereld van Operation Raccoon City kent weinig variatie.

Operation Raccoon City ziet er niet slecht uit maar de grauwe achtergronden gaan op den duur wel vervelen. De gebouwen lijken van binnen nogal veel op elkaar en datzelfde geldt voor de buitenlocaties. Na de zoveelste straat met uitgebrande auto's en afval is het wel mooi geweest.

Conclusie

Resident Evil: Operation Raccoon City is helaas niet meer dan een matige game geworden. Het weet de simpele zombieshooters (waar er al zo veel van zijn) niet te overtreffen. Wat een spel als dit vaak nog leuk maakt is de mogelijkheid om het met vrienden op de bank te spelen, maar door de ontbrekende split screen-modus kan dat niet. Uiteindelijk kunt u dan ook maar beter voor een goede en goedkopere on-rails shooter kiezen als bijvoorbeeld House of the Dead Overkill.

Resident Evil: Operation Raccoon City

Prijs € 59,99

Taal Engels gesproken, Nederlandse schermteksten

Platform Xbox 360, PlayStation 3, pc

Ontwikkelaar SlantSixGames

Uitgever Capcom

PEGI 18+

Genre Shooter

Releasedatum 23 maart 2012

Oordeel 6/10

Pluspunten

Zombies

Veel multiplayer-opties

Schieten met de slechteriken

Minpunten

Slechte kunstmatige intelligentie

Geen spannend plot

Grafisch eentonig

0 Reactie(s) op: Test: Resident Evil: Operation Raccoon City

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.