Text 2 Folders

Door: Robbert Brus | 20 juni 2012 15:51

Apps & Software

Zoals de titel al doet vermoeden zet Text 2 Folders tekst in een handomdraai om naar mappen. Een paar mappen is op zich geen ramp om handmatig aan te maken. Gaat het om tientallen tot honderden mappen of om een terugkerend klusje, dan wordt het al snel een vervelend en tijdrovend karwei.

Text 2 Folders is portable software en heeft dus geen installatie nodig. Het Engelstalige programma heeft een zeer eenvoudige interface met slechts drie opties. De eerste is de keuze voor een root-map waar de mappenstructuur kan worden aangemaakt. Dan is er de keuze om een tekstbestand te gebruiken met de namen van de mappen of om de tekst te kopiëren naar het programma zelf. Vervolgens kunnen, met een simpele klik op de knop Create folders, alle mappen binnen een oogwenk worden aangemaakt. Prettig is ook de mogelijkheid om sub-mappen aan te maken. Door achter de naam van de eerste map een slash gevolgd door de naam van de sub-map te zetten wordt deze automatisch onder de andere map gezet.

Naast het gebruik van een interface voor Windows is het ook mogelijk Text 2 Folders te gebruiken via Opdrachtprompt. Zo kunnen er geautomatiseerde batch-bestanden worden gemaakt.

Mappen kunnen worden aangemaakt doormiddel van een tekstbestand of via het tekstveld in het programma zelf.

Oordeel

Voor de een zal Text 2 Folders een programma zijn dat vrijwel nooit gebruikt zal worden, voor de ander zal het een heerlijke tool zijn dat regelmatig veel werk uit handen zal nemen. Hoe dan ook het is een programma dat we erg waarderen, omdat het er is en ons veel frustrerend werk zal besparen zodra we het nodig hebben.

Text 2 Folders 1.0.8.1

Freeware

Taal Engels

Download 480 KB

OS Windows 98/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Skwire Empire

Oordeel 9/10

Pluspunten

Snel

Eenvoudig in gebruik

Sub-mappen mogelijk

Minpunten

Geen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Text 2 Folders

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.