Theorie vóór praktijk

Door: | 15 december 2011 13:12

Apps & Software

Als je iets op een eerlijke manier wilt volbrengen, er sprake is van competitie is of er enige verantwoordelijkheid bij een activiteit komt kijken, dan ontkom je niet aan een setje regels. In het geval van golf, waar het speelveld divers is en het vaak ontbreekt aan een scheidsrechter, zijn het er een hoop en moet iedere speler deze kennen.

De R&A, een Britse organisatie die gevestigd is in de geboorteplaats van Golf, St. Andrews en de golfsport ondersteunt, brengt je de Engelstalige app "Rules of Golf" om het regelboek ook eens op een andere manier te presenteren.

De interface van de app biedt een vijftal tabs: Guide, Etiquette, Rules, Favourites en Quiz. De eerste twee tabs geven je tekstuele informatie in de vorm van richtlijnen en de etiquette, opgedeeld in subsecties. Na iedere subsectie is er nog extra foto- en/of videomateriaal te bekijken en dat is een erg prettige aanvulling op de traditionele regeltjes, die voor de volledigheid onder de tab Rules zijn weergegeven. Heb je moeite met een bepaald item? Sla hem op in je Favourites, zodat je deze er snel op na kunt slaan. De Quiz geeft je steeds tien multiple choice vragen om te kijken of je de regels goed beheerst. Je score kan je delen met vrienden om hen uit te dagen deze te verbeteren.

Er zijn ondanks de professionele uitstraling toch een paar bugs in de app blijven zitten. Bij Rules blijft een op de zoveel regels blank, en dit wisselt steeds na heen en weer scrollen. Klik je op het R&A-logo, dan kom je in een menu waar je niet meer uit kunt komen. Het zijn de puntjes op de "i", maar toch het vermelden waard.

Kortom

Rules of Golf maakt dat de golfregels beter blijven hangen dan bij het gewone regelboek door verschillende doorsnedes van de regels te maken onder Guides en Etiquette. Door foto's, videomateriaal en een quiz toe te voegen, is dit een uitzonderlijke golfregels-app geworden. Perfectie is nabij; nog een paar kleine bugs fixen en dan laat deze gratis app weinig meer te wensen over.