TheWorld Browser 3.2.0.5

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 17 augustus 2010 10:45

Apps & Software

De makers van TheWorld Browser hebben zich onder meer tot doel gesteld om hun product nog minder crashgevoelig te maken. Maar of dat genoeg is om zich te kunnen onderscheiden in deze browsermarkt? Immers, naast de ‘grote vijf’ zijn er nog bijna eindeloos veel browsers die de gebruikers ieder op hun eigen manier proberen te bedienen.

Wie de browser voor het eerst start, zal positief verrast zijn door het uiterlijk. Lekker strak vormgegeven en lekker licht. Een fraai uiterlijk is weliswaar mooi, maar niet genoeg om iemand te overtuigen van browser te doen wisselen. De grote vraag is dan ook: wat heeft deze browser voor verdere specialiteiten? Het antwoord is: niet veel, maar de kleine verbeteringen die het heeft, zijn zeer verfrissend. Wanneer u bijvoorbeeld op een link in een pagina klikt en deze laat openen in een nieuw tabblad, krijgen het originele en het nieuwe tabblad dezelfde kleur, zodat u beter overzicht kunt houden. Ook kunt u ervoor kiezen om automatisch een nieuw tabblad te openen wanneer u een URL in de adresbalk typt.

Door de automatische kleurgroepering van tabbladen wordt het allemaal erg overzichtelijk.

Minder crashgevoelig

Een andere prettige eigenschap is dat de makers van TheWorld Browser een framework hebben gebouwd waarin de daadwerkelijke webpagina is gescheiden van de interface. Oftewel, als de webpagina hangt, wil dit niet zeggen dat de browser zelf ook hangt. Op z’n zachtst gezegd zéér prettig. Helaas is de hoeveelheid beschikbare add-ons nog zeer beperkt en is het programma nog niet in het Nederlands vertaald. Desondanks is het een interessante browser (in ieder geval totdat Internet Explorer en Firefox de handige extra’s hebben afgekeken).

TheWorld Browser 3.2.0.5

Freeware

Taal Engels

Download 1,57 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 3,93 MB harde-schijfruimte

Maker Phoenix Studio

Oordeel 8/10

Pluspunten

Zeer prettige interface

Tabbladen groeperen

Minder crashgevoelig door scheiden inhoud van interface

Minpunten

Weinig add-ons

Weinig nieuws om over te stappen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: TheWorld Browser 3.2.0.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.