Thoughtboxes: alternatieve takenlijstjes

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 03 maart 2011 11:37

Apps & Software

Soms hebt u zoveel dingen op uw bordje liggen dat een eenvoudig post-it of gewoon (online) takenlijstje niet meer volstaat. Om die reden is Thoughtboxes in het leven geroepen. De site is in feite een verzameling post-its met extra functies.

Omdat het een gepersonaliseerde online dienst is, moet u eerst een gratis account aanmaken. Dat is natuurlijk minder snel en praktisch dan even een post-it pakken, maar de extra functies moeten dat goedmaken. U surft naar thoughtbox.es en klik op Get started now. U kunt kiezen voor twee soorten accounts, kies in dit geval voor Basic (dit is gratis). Het andere account kost 15 dollar per jaar en heeft als enige voordeel dat u meer pagina’s met lijstjes kunt aanmaken (of trains of thought, zoals de site ze noemt). Vul de gegevens in die van u worden gevraagd en klik op Create my account. U bent nu meteen ingelogd, en hoeft niet eerst op een bevestigingsmail te klikken.

U moet eerst een account aanmaken voordat u de lijstjes kunt aanmaken.

Lijstjes toevoegen

Door nu te klikken op Add one now, kunt u een ‘train of thought’ toevoegen, oftewel een pagina waarop u de takenlijstjes plaatst (de gratis versie staat maximaal 3 van die pagina’s toe). Geef het lijstje een naam, bijvoorbeeld Thuis, en klik op Lets go. Door nu te klikken op Add a box, voegt u een takenlijstje toe. Volgens de omschrijving kan dit niet alleen een takenlijst zijn, maar ook bijvoorbeeld een stappenplan voor een project., Klik op Add a thought om een item aan de lijst toe te voegen. Wanneer u meer items hebt toegevoegd, kunt u deze onderling verslepen. Door op het vinkje voor een item te klikken, kunt u deze ‘afvinken’, als zijnde voltooid. Door meer ‘boxes’ toe te voegen, kunt u, bijvoorbeeld, huishoudelijke taken handig indelen, terwijl u weer een andere pagina hebt voor bijvoorbeeld werkgerelateerde zaken. Het handige is dat u door te klikken op Share, een hele pagina of alleen bepaalde boxes openbaar kunt maken, zodat andere Thoughtbox-leden ze kunnen inzien.

U kunt pagina’s aanmaken (maximaal 3) met daarin lijstjes die u kunt delen.

0 Reacties op: Thoughtboxes: alternatieve takenlijstjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord