Thoughtboxes: alternatieve takenlijstjes

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 03 maart 2011 11:37

Apps & Software

Soms hebt u zoveel dingen op uw bordje liggen dat een eenvoudig post-it of gewoon (online) takenlijstje niet meer volstaat. Om die reden is Thoughtboxes in het leven geroepen. De site is in feite een verzameling post-its met extra functies.

Omdat het een gepersonaliseerde online dienst is, moet u eerst een gratis account aanmaken. Dat is natuurlijk minder snel en praktisch dan even een post-it pakken, maar de extra functies moeten dat goedmaken. U surft naar thoughtbox.es en klik op Get started now. U kunt kiezen voor twee soorten accounts, kies in dit geval voor Basic (dit is gratis). Het andere account kost 15 dollar per jaar en heeft als enige voordeel dat u meer pagina’s met lijstjes kunt aanmaken (of trains of thought, zoals de site ze noemt). Vul de gegevens in die van u worden gevraagd en klik op Create my account. U bent nu meteen ingelogd, en hoeft niet eerst op een bevestigingsmail te klikken.

U moet eerst een account aanmaken voordat u de lijstjes kunt aanmaken.

Lijstjes toevoegen

Door nu te klikken op Add one now, kunt u een ‘train of thought’ toevoegen, oftewel een pagina waarop u de takenlijstjes plaatst (de gratis versie staat maximaal 3 van die pagina’s toe). Geef het lijstje een naam, bijvoorbeeld Thuis, en klik op Lets go. Door nu te klikken op Add a box, voegt u een takenlijstje toe. Volgens de omschrijving kan dit niet alleen een takenlijst zijn, maar ook bijvoorbeeld een stappenplan voor een project., Klik op Add a thought om een item aan de lijst toe te voegen. Wanneer u meer items hebt toegevoegd, kunt u deze onderling verslepen. Door op het vinkje voor een item te klikken, kunt u deze ‘afvinken’, als zijnde voltooid. Door meer ‘boxes’ toe te voegen, kunt u, bijvoorbeeld, huishoudelijke taken handig indelen, terwijl u weer een andere pagina hebt voor bijvoorbeeld werkgerelateerde zaken. Het handige is dat u door te klikken op Share, een hele pagina of alleen bepaalde boxes openbaar kunt maken, zodat andere Thoughtbox-leden ze kunnen inzien.

U kunt pagina’s aanmaken (maximaal 3) met daarin lijstjes die u kunt delen.

0 Reactie(s) op: Thoughtboxes: alternatieve takenlijstjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.