Thuiswerken met kantoorrumoer dankzij Calm Office

Door: dirk-schoofs | 18 maart 2021 06:05

bestuur kantoor collega's overleg vergadering
How To

Terwijl thuiswerken het nieuwe normaal lijkt te worden zijn er mensen die de sfeer van kantoor missen. En dan hebben we het niet over de gesprekken aan de koffiemachine, maar over het geluid van het kopieerapparaat, het geroezemoes van collega’s of het getik op toetsenborden. Calm Office brengt die geluiden terug.

Schuifjes

De Brusselse onderzoeker en sound designer Stéphane Pigeon heeft een online bibliotheek opgezet met geluiden uit verschillende omgevingen die maandelijks een miljoen bezoekers aantrekt. Sinds corona publiceert hij project Calm Office. De toepassing is inmiddels ook beschikbaar als iOS- en Android-app. Hier regel je met schuifbalkjes welke geluiden je wilt horen en hoe luid ze klinken. Wanneer je met de muisaanwijzer over de gekleurde schuifjes gaat, lees je welke geluiden ze produceren. Je laat bijvoorbeeld het gezoem van de airco horen samen met babbelende collega’s en de printers. Onderaan de schuifjes lees je hoeveel decibels deze achtergrondgeluiden samen maken.

De player bestaat uit 10 gekleurde schuifjes.

Instellingen vasthouden

Volgens Pigeon werken deze herkenbare geluiden rustgevend, zodat je je beter kunt concentreren. Je hebt geen geavanceerde koptelefoon nodig, alle geluiden zijn zo ontworpen dat ze zelfs op de laptop goed klinken. Met een beetje creativiteit stel je een geluidsmix samen die je het beste bevalt. Klik in de pagina op de link Save in url. Calm Office zal dan een gepersonaliseerd internetadres genereren dat jouw voorkeuren onthoudt. Kies je Save as Cookie dan worden jouw instellingen bewaard in een browser cookie. Later kun je dezelfde instellingen opnieuw oproepen door dezelfde generator te bezoeken en op Load te klikken. Je kunt trouwens ook gebruikmaken van voorinstellingen met veelzeggende namen zoals The Late Hours, Geeks At Work en Office Machines.

Er zijn ook presets waaruit je kunt kiezen.

Onvoorspelbaar

Onder de schuifregelaars van de player staat nog een reeks knoppen zoals Reset om alle regelaars terug in hun neutrale stand te zetten. De knop als Slider Animation, Slider Animation Speed en Slider Animation Mode gebruik je om de generator meer onvoorspelbaar en dus natuurlijker te maken. Met Slider Animation creëer je een steeds veranderende sfeer, want de schuifregelaars zullen uit zichzelf bewegen. Met Slider Animation Speed en Slider Animation Mode bepaal je de snelheid en de intensiteit van die wijzigingen. Standaard bewegen ze binnen een bereik tussen 50% en 125% van de initiële waardes. Maar als je hier kiest voor Subtle, Deep of Minimax dan wijzig je die marges. Het enige dat nog ontbreekt, is een baas die af en toe het kantoor binnenstormt.

Maak de geluiden meer onvoorspelbaar.

0 Reactie(s) op: Thuiswerken met kantoorrumoer dankzij Calm Office

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.