TidyTabs -Tabbladen voor elke applicatie

Door: Toon van Daele | 12 december 2016 07:33

Review

Zowat elke moderne browser biedt de mogelijkheid om verschillende webpagina’s te openen, elk op een ander tabblad. We zouden het ook niet anders meer willen. TidyTabs gaat echter nog een stap verder en voegt aan zowat elke Windows-applicatie tabbladen toe.

TidyTabs


Taal
Engels

OS
Windows 7/8/10

Website
www.nurgo-software.com
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Gebruiks-vriendelijk
  • Witte en zwarte lijst
  • Minpunten
  • Beperkingen in gratis versie

Stel, je bent aan een of ander project bezig waarvoor je zowel een Word-document als een Excel-spreadsheet wilt bewerken en geregeld ook een webpagina moet kunnen raadplegen. Dan hopen we samen met jou dat je over royaal veel schermruimte beschikt. TidyTabs heeft een totaal andere oplossing voor ogen: de drie applicaties zijn in de vorm van tabbladen binnen hetzelfde programmavenster beschikbaar.

Tabbladen

Van de installatie van TidyTabs valt er in eerste instantie weinig te merken. Dat verandert echter snel wanneer je twee programmavensters opent en de muisaanwijzer even boven de linkerbovenhoek van een van beide vensters houdt. Er verschijnt dan automatisch een tabblad met de naam van het programma of document. Dit tabblad kun je nu eenvoudigweg verslepen naar de bovenrand van de andere applicatie: het programmavenster wordt nu als een (tweede) tabblad aan dat andere programmavenster toegevoegd. De twee tabbladen blijven nu standaard semi-transparant en overschakelen tussen beide programma’s of documenten vergt maar één muisklik.

Word, Verkenner en Chrome: als tabbladen broederlijk naast elkaar.

Instellingen

Het is overigens op elk moment mogelijk TidyTabs in- en uit te schakelen en met behulp van een witte of zwarte lijst kun je er bovendien voor zorgen dat TidyTabs alleen binnen specifieke toepassingen (niet) mag functioneren. Ook het uiterlijk en het ‘gedrag’ van de tabbladen bepaal je zelf: hoe transparant mogen die worden? Wil je bijvoorbeeld ook tabbladen te zien krijgen als het programmavenster er maar één bevat?

Beperkingen

Er kleven jammer genoeg wel een paar beperkingen aan de gratis versie. Zo krijg je tabbladen alleen maar te zien wanneer de applicaties op een en dezelfde monitor te zien zijn. Je kunt maximaal drie programmavensters groeperen en is het niet mogelijk tabbladen te verplaatsen of een andere naam te geven.

Heel veel valt er aan TidyTabs niet in te stellen.

Conclusie

Wie voor projectwerk geregeld met een aantal applicaties tegelijk in de weer is en vaak tussen deze toepassingen moet schakelen, zal in TidyTabs ongetwijfeld een handige hulp vinden. Vind je de beperkingen van de gratis versie storend? Dan ben je met ongeveer acht euro daarvan verlost.

0 Reactie(s) op: TidyTabs -Tabbladen voor elke applicatie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.