Tijd om te settelen

Door: Anna Sonnemans | 05 september 2011 10:01

Apps & Software

Fans van de serie zullen deze handheld-versie van The Settlers meteen herkennen. Het is namelijk een remake van The Settlers IV dat enkele jaren geleden verscheen voor de pc. Een weinig vernieuwende remake, maar wel aangepast aan de functionaliteit van de iPhone en iPad.

Net als in andere delen uit de serie draait het bij The Settlers voor Apples mobiele platform vooral om het opbouwen van een bloeiende kolonie. Hierbij moet je als vanouds goed in de gaten houden hoe bijvoorbeeld grondstoffen, maaltijden en andere producten verdeeld worden onder je hardwerkende settlers. Daarnaast is het doel om je grondgebied uit te breiden en vijandelijke volken te verdrijven, wat in de gameplay overigens ondergeschikt is aan de opbouw van je nederzetting.

Tutorial

De game begint met een tutorial waarmee je zowel de basisprincipes van The Settlers als de besturing van deze versie leert. De tutorial is vrij lang en zeer lineair. Er is weinig ruimte om het spel echt zelf te ontdekken en dat is jammer. Vooral als je bekend bent met The Settlers IV en de tutorial dus eigenlijk niet nodig hebt. Na de tutorial blijven er gelukkig nog wel een aantal missies over om je mee te vermaken. De besturing spreekt verder eigenlijk voor zich. Je scrollt over de kaart en selecteert je gebouwen en units met het touch screen.

Kortom

Zonder dat de formule van de serie veel is aangepast, blijkt The Settlers zich verrassend goed te lenen voor de iPhone en iPad. De game bevat minder missies, maar is net zo complex en tegelijkertijd amusant als de pc-games. Het belangrijkste is dat de vaart erin blijft, omdat je met een doorspoel-knop tijd kunt overslaan als het bouwen te lang duurt. The Settlers verdient zeker geen prijzen voor een originele gameplay, maar als je The Settlers IV voor een klein bedrag ook onderweg wil kunnen spelen, is deze versie ideaal.

0 Reactie(s) op: Tijd om te settelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.