Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak in Facebook

Door: Martin Gijzemijter | 13 juni 2014 15:30

How To

We gebruiken Facebook doorgaans dagelijks, maar enig onderhoud plegen we maar zelden. Toch gek, voor iets dat zo'n groot onderdeel uitmaakt van ons dagelijks leven. Maar wat houdt een grote schoonmaak op Facebook precies in?

Facebook-vrienden ontvrienden

Misschien heb je in het begin zoveel mogelijk mensen toegevoegd om ervoor te zorgen dat er iets te beleven viel op Facebook. Maar dat je ooit iemand hebt toegevoegd, betekent niet dat je dat zo moet laten. Lees ook: Aan de slag met MyApollo - Een sociaal privacynetwerk.

Het is heel goed om eens in de zoveel tijd eens door je vriendenlijst heen te lopen en te kijken of er mensen zijn die je misschien wilt ontvrienden. Gek genoeg zijn er veel mensen die zich ergeren aan de updates van bepaalde personen, maar vergeten dat ontvrienden ook gewoon een optie is.

Verwijder vrienden waar je nagenoeg nooit contact mee hebt.

Facebook wachtwoord aanpassen

Eens in de zoveel tijd is het heel verstandig om je wachtwoord even aan te passen. Wie weet ben je drie partners verder, is er ruzie ontstaan met vrienden/familie of weet inmiddels iedereen wat je wachtwoord is, waardoor het verstandig is om een andere te kiezen.

Je doet dat in Instellingen / Algemeen onder het kopje Wachtwoord. Ook handig, als je gebruikmaakt van een smartphone, is het inschakelen van de Codegenerator. Door dit te doen, kan niemand meer inloggen op je account, zelfs niet met je wachtwoord, zonder daarvoor (eenmalig) een code op je smartphone ingevoerd te hebben. Zo voorkom je dat je account gehackt wordt. Je vindt deze optie in Instellingen / Beveiliging.

Pas je wachtwoord aan en overweg de Codegenerator.

Apps uitschakelen in Facebook

Wanneer je sites toestemming geeft om in te loggen op Facebook, dan voeg je feitelijk een app toe aan je account. Daar is niets mis mee, maar na verloop van tijd stel je misschien helemaal geen prijs meer op zo'n app. Dan is het verstandig om deze te verwijderen, want onnodige apps die toegang hebben tot je account betekent een onnodig beveiligingsrisico. Je verwijdert apps in Instellingen / Apps, door op het kruisje achter de betreffende app te klikken.

Apps die je niet meer gebruikt kun je uitschakelen.

0 Reactie(s) op: Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak in Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.