Tiles 1.0

Door: Edmond Varwijk | 07 maart 2012 10:01

Apps & Software

Hoewel Microsoft ons in Windows 8 van het Bureaublad lijkt te beroven, is het in huidige versies van Windows nog altijd een belangrijk onderdeel met veel functionaliteit. Tiles helpt actieve programma's en documenten gemakkelijker op het Bureaublad te ordenen en gebruiken.

Tiles is een combinatie van Alt+TAB en de Sidebar in Windows Vista. Tiles biedt de mogelijkheid een verticale balk langs een van de randen van de monitor te plaatsen waarop het miniaturen van geopende programma's en documenten weergeeft. Door op een miniatuur te klikken komt dat programma naar voren om gebruikt te worden. De miniaturen zijn echt live, bewegend beeld in een venster beweegt ook in de miniatuurweergave op de Tile.

Het Bureaublad met aan de rechterkant Tiles met een overzicht van geopende programmavensters.

Onderdelen bijkopen

Tiles is niet direct een allemansvriend maar door gericht keuzes te maken in het ruime aanbod aan configuratieopties, wordt het dat al snel. Daarbij is het belangrijk te weten dat Tiles in twee versies beschikbaar is, een gratis en een betaalde. De laatste biedt alle opties, in de gratis versie zijn er een aantal geblokkeerd. Zo beschikt de gratis versie over maar drie pagina's op de zijbalk om alle vensters van programma's, documenten en een eigen selectie te tonen, terwijl in de betaalde versie naar wens meer pagina's aangemaakt kunnen worden en de miniaturen dus nog beter gegroepeerd kunnen worden. Ook ontbreekt in de gratis versie de ondersteuning voor meerdere monitoren. Deze is er wel in de betaalde versie, maar helaas beperkt tot de mogelijkheid de zijbalk op de tweede monitor te zetten. Op beide monitoren een zijbalk plaatsen en geopende vensters en documenten daarop per beeldscherm te filteren, is helaas niet mogelijk. Opmerkelijk is dat behalve de keuze tussen de gratis en de volledige versie het ook mogelijk is de ontbrekende functies per stuk aan te schaffen. Nu is Tiles met minder dan tien euro al niet duur, maar wilt u bijvoorbeeld alleen twee monitoren kunnen gebruiken of meer pagina's kunnen maken, dan betaalt u daarvoor respectievelijk ongeveer € 1,40 en € 2,80.

De gratis versie van Tiles biedt al een grote hoeveelheid opties om de configuratie aan te passen.

Tiles heeft standaard het van Windows 8 bekende Metro-uiterlijk maar Stardock zou Stardock niet zijn als het niet de mogelijkheid biedt het uiterlijk van Tiles flink aan te passen. Dit kan via Skins, die het aanzien van Tiles volgens een thema aanpassen maar ook door zelf een foto als achtergrond te selecteren. De mogelijkheid het uiterlijk van Tiles aan te passen is weer een betaalde functie. Bovendien kunt u voor ca. € 1,40 kiezen uit een reeks kant en klare skins.

Stardock biedt de mogelijkheid behalve de volledige versie te kopen, voor minder geld ook alleen een of twee betaalde functies vrij te schakelen.

Tiles is geen gemakkelijk programma maar wie de moeite neemt de gratis versie te installeren en configureren zal al snel merken dat het erg prettig werkt. Vooral het wisselen tussen programma's gaat zoveel intuïtiever en sneller. Voor de prijs hoeft u het bovendien niet te laten en mogelijk is de gratis versie voor u al uitgebreid genoeg.

Tiles 1.0

Prijs $ 9,95 (Ca. € 7,-) (2 pc's)

Taal Engels

Medium download (10 MB)

Proefversie Beperkte functies (onderdelen los bij te kopen)

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1,0 GB geheugen, 12 MB harde-schijfruimte

Maker Stardock

Oordeel 7/10

Pluspunten

Maakt multitasken overzichtelijk

Configuratieopties

Prijs

Minpunten

Niet dubbel op twee monitoren

Deels skins alsnog betaald

0 Reactie(s) op: Tiles 1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.