Tinder: Aan de slag met de populaire dating-app

Door: | 19 november 2013 08:11

Apps & Software

Het taboe rondom online dating slijt er langzaam af en hier maakt de app-wereld gulzig gebruik van. Er schieten steeds meer apps uit de grond om mensen te ontmoeten, één daarvan is het populaire Tinder. Maar wat is het precies, en vooral: hoe werkt het?

Wat is Tinder?

De app waar iedereen het over heeft: Tinder. In september is deze app gelanceerd in de VS en wist spoedig ook zijn weg naar Nederland te vinden. Het concept van Tinder is eigenlijk zeer simpel, je kunt het vergelijken met de bekende 'Hot or Not'-spelletjes.

Tinder biedt een eenvoudige en laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten: de app zoekt zogenoemde Tinderaars in jouw omgeving, laat je foto's zien en biedt je de keuze om de persoon af te wijzen of goed te keuren. Keur je elkaar goed, dan heb je een match! Bij een match wordt je de keuze geboden om direct een conversatie te starten.

Een bijkomend voordeel is dat de andere Tinderaar geen bericht krijgt van jouw goedkeuring, alleen als hij jou ook goedkeurt. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een harde afwijzing.

Hoe werkt Tinder?

1. Om gebruik te kunnen maken van Tinder moet je een Facebook-profiel hebben. Tinder gebruikt namelijk de informatie van je Facebook-profiel, onder meer je leeftijd, vrienden en gedeelde interesses. Als jullie beiden Computer!Totaal hebben geliked op Facebook, is dit dus zichtbaar. Dit geldt ook voor vriendschappen, alleen als jullie geen gemeenschappelijke vrienden hebben zijn de vrienden ook niet zichtbaar voor je bewonderaar.

2. Eenmaal een account aangemaakt, gaat de app direct op zoek naar mogelijke matches in jouw omgeving. Dit gebeurt door middel van GPS.

3. Je kunt nu gelijk van start gaan met het keuren van je mogelijke matches, of eerst eens rustig je profiel en app-instellingen aanpassen. Druk in de app op het logo van Tinder voor de opties.

Profiel aanpassen

Door op profiel te drukken, kun je zien hoe andere mensen jou zien op Tinder. Niet geheel naar wenst? Klik dan rechtsboven op het potloodje. Hier kun je onder meer de geslachtsinstellingen aanpassen, foto's kiezen en een stukje over jezelf schrijven.

App-instellingen

Om je zoekresultaten aan te passen, ga je naar app-instellingen. Hier kun je aangegeven of je op zoek bent naar mannen of vrouwen, in welke leeftijdscategorie en binnen welke afstand. Ook heb je hier de mogelijkheid je account te wissen.

Time to match

Alles ingesteld zoals je wilt? Dan kun je beginnen met keuren! Klik op de persoon om zijn/haar interesses te zien, meer foto's te openen en de gemeenschappelijk vrienden te ontdekken. Swipe naar links om af te wijzen, swipe naar rechts om goed te keuren. Als deze persoon jou ook liked , Bingo! Je hebt een match en kunt beginnen met praten.