Tinfoil for Facebook: Beschermt je privacy op Android

Door: andre-kies | 22 augustus 2014 08:00

Apps & Software

Vlak voordat je Facebook op Android installeert, krijg je een waslijst aan dingen waar Facebook toegang tot wil hebben. Als je deze accepteert, dan kan het bedrijf alles van je volgen. Met Tinfoil for Facebook kun je alles met het sociale media-platform, zonder dat je privacy eraan verloren gaat

Velen gebruiken Facebook om gebeurtenissen in hun sociale leven te delen met anderen. Het nadeel is echter wel dat je het mediakanaal zeer veel privileges moet geven, voordat je er op Android gebruik van kunt maken. Zo kan Facebook meekijken met de foto´s en filmpjes die je maakt, kan de dienst je contactenlijst doorzoeken en op basis van wat je met je smartphone doet suggesties geven in de eigen app.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van rechten die je Facebook geeft. Met Tinfoil for Facebook kun je gebruikmaken van de Facebook, zonder dat je deze privileges hoeft te verschaffen.

Tinfoil vraagt beduidend minder van de gebruiker dan Facebook.

Tinfoil volgt je niet

Als je Tinfoil installeert, dan vraagt de applicatie om toegang tot je mediabestanden en de mogelijkheid om je locatie te bepalen. Laatstgenoemde is geen verplichting; als je de check-in feature van de app niet aanzet, dan zal je locatie niet bepaald worden. Wil je een actie uitvoeren met de app waarbij die check-in nodig is, dan krijg je een foutmelding omdat je locatie niet gevonden wordt. Met Tinfoil kun je gewoon berichten en foto's via Facebook versturen. De app creëert een soort omhulsel rond Facebook, waardoor je niet meer gevolgd wordt.

Voor- en nadelen van Tinfoil

Buiten je privacybescherming hoef je met Tinfoil for Facebook ook niet bang te zijn dat deze app continu aan het updaten is op de achtergrond. Facebook doet dit wel en kan - als je toestemming hebt gegeven voor globale acties die het mag uitvoeren - in deze updates nieuwe zaken toevoegen waarvan jij het bestaan niet eens weet.

Het menu is wel wat anders, dus dat is even wennen in het begin.

Zo geef je bijvoorbeeld toestemming om met je camera mee te kijken, maar zou Facebook kunnen doorvoeren dat ze zelf foto's mogen uploaden waar en wanneer ze dat willen. Die controle wil je liever zelf houden. Het nadeel van Tinfoil is wel dat je geen live updates van meldingen meer krijgt.

0 Reactie(s) op: Tinfoil for Facebook: Beschermt je privacy op Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.