Tip: Verwijder automatisch dubbele bestanden

Door: redactie-computertotaal | 26 juli 2013 10:00

How To

Veel programma’s om dubbele bestanden te vinden, verwachten dat je elk bestand handmatig controleert voordat het verwijderd wordt. Dat is niet praktisch. Daarom laat ik hier zien hoe je een pc eenvoudig vrijmaakt van grote hoeveelheden dubbele bestanden.

Voordat ik vertel hoe je al je duplicaten automatisch kunt verwijderen – zonder dat je ze stuk voor stuk hoeft te controleren – moet ik je waarschuwen: Met deze methode laat je software beslissingen voor je nemen, waar je in de meeste gevallen misschien beter zelf de knoop kunt doorhakken. Zijn de bestanden echt duplicaten? Is er een goede reden dat dit bestand op twee verschillende locaties staat? En zo niet, in welke map zou het bestand moeten staan?

Dus overweeg voordat je de geautomatiseerde route kiest een veiligere optie: Zorg dat je programma bestanden die kleiner zijn dan 20 MB negeert. Dan hoef je je over minder bestanden zorgen te maken terwijl je toch een heleboel ruimte vrijmaakt. Oke, dan is het nu tijd om aan de slag te gaan.

Duplicate Cleaner Free

Als je Duplicate Cleaner Free van Digital Volcano gebruikt, kun je die optie vinden onder File Sizes in het tabblad Search Criteria. Haal het vinkje bij Any Size weg en typ “20000” in het veld Minimum File Size.

Als je toch wilt dat het programma automatisch bestanden selecteert om te verwijderen, gebruik dan de automatische selectie tool van de software. Met Duplicate Cleaner (zowel Free als Pro) gaat dat als volgt:

Zorg om te beginnen dat je alleen echte duplicaten krijgt. In het tabblad Search Criteria, vink zowel Same Content als Same File Name aan.

Zorg er ook voor dat Don't Scan System Files/Folders aangevinkt is. Het is misschien een goed idee om op het tabblad Scan Location te klikken en expliciet aan te geven dat het programma alleen mag zoeken in mappen waarin je je documenten, foto’s et cetera bewaart.

Klik vervolgens op de knop Scan Now.

Klik zodra het programma alle selecties gemaakt heeft op de knop File Removal en beslis hoe je wilt dat de bestanden worden verwijderd.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite PCWorld.com. De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

0 Reactie(s) op: Tip: Verwijder automatisch dubbele bestanden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.