Zo verwijder je in één keer een boel Gmail-berichten

Door: redactie-computertotaal | 30 juli 2020 13:13

How To

Binnen Gmail zijn er diverse opties om e-mails te verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld per afzender mails verwijderen of je kunt berichten die aan een aantal andere criteria voldoen in een handomdraai weggooien. Wij leggen uit hoe dat werkt.

Gmail heeft geen duidelijke eenvoudige tool voor de zogenoemde ‘bulkoperaties’. Er is geen knop die je kunt indrukken of menuoptie die je kunt selecteren om berichten te verwijderen (of wijzigen) die een specifiek kenmerk delen. Maar, het is wel mogelijk.

Voordat je bulkoperaties gaat uitvoeren, bedenk dat Gmail standaard je mail als conversaties (datgene wat ik aan jou verstuurd heb, jouw antwoord daarop, mijn antwoord op jouw antwoord, enzovoorts) weergeeft in plaats van losse berichten. Dus als je bijvoorbeeld alle berichten van je ex verwijdert, gooi je meteen ook alle andere berichten in die discussies weg.

Als je dat niet wilt, schakel dan de Gespreksweergave -modus uit. Klik op het gereedschapsicoon in de linkerbovenhoek en selecteer Alle Instellingen. In het tabblad Algemeen, zetGespreksweergave op Uit. Zodra je klaar bent kun je het weer inschakelen.

Zoeken

Je begint het bulkproces met een zoekopdracht. Als je alle berichten van een bepaald adres wilt verwijderen, klik dan op het zoekveld bovenaan in het venster en typ from:, gevolgd door het adres, zoals from: redactie@computertotaal.nl (we hopen echter niet dat dat het adres is dat je weg wilt gooien).

Aan de andere kant, als je alle berichten die aan dat adres gelinkt zijn wilt verwijderen of verplaatsen – from, to, cc, of zelfs alleen maar vermeld in de tekst – sla dan het from: label over en typ alleen het adres in.

Je krijgt al snel een lijst met berichten te zien die aan je criteria voldoen. Klik op de Select-knop (aan de linkerkant van de Refresh knop). Hiermee selecteer je alle zichtbare berichten of discussies, maar waarschijnlijk niet alle berichten die aan je zoekcriteria voldoen. Dus zorg dat je eerst op de link Select all conversations that match this search klikt.

Als je de berichten wilt verwijderen, klik dan op het prullenbak-icoon.

3 Reactie(s) op: Zo verwijder je in één keer een boel Gmail-berichten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 september 2015 12:41 Anoniem
  Onduidelijk artikel
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 november 2015 08:28 Anoniem
  Waarom kan dat niet eenvoudiger! Vb gewoon verwijderen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 november 2015 15:54 Anoniem
  Kan wel, maar niet in één keer. Klik op het tandwieltje voor instellingen en kies voor het aantal berichten per pagina het maximale aantal (100 waarschijnlijk).
  Klik op het vakje op de meest linkse knop (selecteren). Al je mails van de pagina die je voor je hebt zijn dan geselecteerd.
  Klik op het vuilnisbakje op de derde knop. Nu gooit gmail al je geselecteerde mails in de vuilnisbak. Dat zijn er 100 per keer. Herhalen tot je alle mails hebt weggegooid.
  De prullenbak kun je wel in één keer leeggooien, maar ik raad je aan het niet te doen. Meestal blijkt er wel één mail tussen de weggegooide items te zitten die je nog nodig hebt. Na dertig dagen wordt de prullenbak sowieso geleegd.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.