Tip: Weg met al die app-uitnodigingen op Facebook

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 27 augustus 2013 12:12

Apps & Software

Het is natuurlijk fantastisch dat Facebook destijds een pionier is gebleken door z’n platform open te gooien en anderen toe te staan daar applicaties voor te ontwikkelen. Dat heeft geleid tot leuke apps waarmee je de verjaardagen van je vrienden bij kunt houden, maar ook tot verslavende games waar je uren mee bezig kunt zijn. Hartstikke leuk, behalve dan dat je constant lastig gevallen wordt met uitnodigingen voor spelletjes die je helemaal niet wilt spelen! Tijd om Facebook te verlaten? Welnee, je kunt die uitnodigingen gewoon uitzetten.

Ontvrienden

We willen je absoluut niet sturen in de richting van een kleinere vriendenkring, maar feit is wel dat het doorgaans altijd dezelfde mensen zijn die app-uitnodigingen sturen. Er is nu eenmaal een groep mensen die van dat soort dingen houdt en een groep die, net als jij, pisnijdig wordt van al die ongevraagde zaken op Facebook.

In de volgende stap laten we je zien hoe je dit soort uitnodigingen kunt uitschakelen, maar dat betekent wel dat je in de toekomst nooit meer dergelijke uitnodigingen zult ontvangen, ook niet als het iets is waarvan een hele goede vriend echt denkt dat je het leuk vindt. Kortom, voordat we gaan sleutelen aan de instellingen van Facebook, is het handig om te overwegen of de persoon waaraan je je zo ergert op Facebook (nog) wel valt onder de categorie vrienden. Zo niet, weg ermee. Als je hem of haar blijkt te missen, kun je de persoon in kwestie altijd weer opnieuw toevoegen.

Als iemand heel lastig is kun je hem of haar natuurlijk ook gewoon ontvrienden.

Apps blokkeren op basis van persoon

Heb je besloten dat de persoon in kwestie toch te dichtbij je staat om hem of haar van Facebook te knikkeren, maar wil je ook nog wel bepaalde uitnodigingen van apps ontvangen van anderen, dan is er een tussenweg. Je kunt voorkomen dat een specifieke persoon je uitnodigingen stuurt voor apps.

Hiervoor klik je op het pictogram met het tandwiel rechtsboven in Facebook en vervolgens op Privacy-instellingen. Op de pagina die verschijnt, klik je op Blokkeren in het menu aan de linkerkant. Je krijgt dan een lange lijst met opties te zien voor het blokkeren van personen, maar dus ook van apps. Scroll naar het kopje Uitnodigingen van apps blokkeren en typ de naam van je vriend in het tekstveld (Facebook maakt de naam automatisch af, zodat je geen tikfout kunt maken). Je zult van deze persoon nu nooit meer app-uitnodigingen krijgen, tenzij je hem of haar uiteraard weer uit deze lijst verwijdert.

Tip: hetzelfde kun je doen door de persoon in kwestie in te vullen bij het kopje Uitnodigingen voor evenementen blokkeren.

Het is ook mogelijk om alle uitnodigingen van een bepaald persoon te blokkeren.

Apps blokkeren op basis van app

Het kan natuurlijk ook andersom zijn, dat je op zich wel prijs stelt op uitnodigingen van bepaalde personen, maar dat je dat ene spelletje waarvoor je tienduizend uitnodigingen krijgt écht niet meer kunt zien. In dat geval kun je ook een specifieke app blokkeren.

Navigeer wederom naar de pagina Privacy-instellingen en Blokkeren, maar scroll nu naar het kopje Apps blokkeren. Ditmaal vul je niet de naam van een persoon in, maar de naam van de app die je wilt blokkeren, zoals Candy Crush of FarmVille. Van deze apps zal je nu nooit meer een uitnodiging krijgen. Dat maakt de Facebook-ervaring een stuk rustiger.

Je kunt ook specifieke apps blokkeren, zodat je een bepaalde app nooit meer voorbij ziet komen.

6 Reactie(s) op: Tip: Weg met al die app-uitnodigingen op Facebook

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 23 maart 2014 15:40 Anoniem
  En dan nu de vraag: hoe kan ik uitnodigingen voor Apps van iedereen, wie dan ook, wanneer dan ook, voor huidige en toekomstige vrienden blokkeren? Ik zie nergens iets waar ik kan instellen dat ik uberhaupt geen uitnodigingen voor die dingen wil hebben…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 mei 2014 09:19 Anoniem
  You can block app invites from specific friends by clicking on the gear menu in the upper right corner and then Settings, Blocking, and entering names under Block app invites. You can block specific apps from this same page under Block apps. If you do not use any Facebook apps or games and want to block them all from seeing any of your information or sending you invites, you can turn off Facebook Platform completely by going to Settings, Apps, Apps you use … Edit, and then clicking Turn Off Platform.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 augustus 2014 01:55 Anoniem
  Blijft raar dat mensen die Facebook wel volledig gebruiken afgeschilderd worden als vervelend.

  Ik vind het juist vervelend dat mensen FB gebruiken en niet eens moeten doen om te kijken hoe het werkt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 augustus 2014 20:52 Anoniem
  Heel graag, maar als ik op blokkeren heb geklikt krijg ik geen verdere opties, zoals "apps blokkeren" en als ik bij blokkeren bv. "Candy crush saga" invoer komt er wel een enorme lijst van deze app, maar als ik hier een van blokkeer dan lukt dit niet. Ik moet het dan over enkele minuten weer proberen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 oktober 2014 19:39 Anoniem
  Een aantal mensen hebben mij uit hun vriendenlijst verwijderd omdat ik ze constant uitnodigingen stuur voor irritante spelletjes. Echter, ik heb nog nooit 1 spel op FB of elders via internet gespeeld!, en heb zelf alles geblokkeerd opdat ik niet uitgenodigd wordt. Hoe kan dat?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 februari 2016 12:19 Anoniem
  Hallo ik heb een vraagje….
  Ik kreeg een uitnodiging van een vriend om lid te worden van een zelf gemaakte ( prive ) groep. Heb toen op negeren gedrukt en ook het vinkje ook toekomstige uitnodigingen negeren aangevinkt. Nu wil ik wel lid worden van deze groep maar lukt dus echt niet meer hoe vaak hij me ook probeert toe te voegen? Hoe maak ik dit weer ongedaan, los ik dit op ???
  Alvast bedankt voor een eventuele oplossing !!!!
  Gr,
  Cor.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.