Tip: Zet de adresbalk in taakbalk van Windows 8

© PXimport

Tip: Zet de adresbalk in taakbalk van Windows 8

Geplaatst: 19 september 2013 - 07:01

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Martin Gijzemijter

Windows is in principe een heel efficiënt besturingssysteem. Wanneer je iets wilt opzoeken op internet, start je je browser, typ je iets in en voila, het resultaat wordt weergegeven. Voor de ongeduldige mensen onder ons is er gelukkig een nóg snellere manier om te zoeken op internet.

Het blijft uiteraard altijd noodzakelijk om een browser te openen wanneer je de resultaten van een online zoekopdracht wilt zien. Echter, de handeling waarbij je zelf eerst de browser opent en daarna een zoekopdracht intikt, kun je samenvoegen, en daar boek je best wat tijdswinst mee.

Adresbalk in taakbalk

Je doet dit door een adresbalk (oftewel de balk in je browser waarin je een url of zoekopdracht invult) toe te voegen aan de taakbalk in Windows 8 (dit werkt overigens ook prima voor Windows 7). Om dit te doen, klik je met de rechtermuisknop op een lege plek op de taakbalk en kies je voor Eigenschappen. Er verschijnt een venster met drie tabbladen, klik op het tabblad Werkbalken.

 

© PXimport

Door een adresbalk aan de taakbalk toe te voegen, hoef je niet eerst apart je browser te openen.

Je kunt nu een aantal opties aanvinken, waaronder Adres. Zodra je dit doet, en je klikt vervolgens op Toepassen en OK, verschijnt er in de taakbalk een adresbalk. Wanneer je hier nu een url in typt of gewoon een woord, zal je standaardbrowser openen met het woord ingevuld in de adresbalk. Dat scheelt je dus een extra klik!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten