11 handige tips voor Google Play Music

Door: robbin-ooijevaar | 05 mei 2014 08:30

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 09: Muziek-cd's

Dankzij Google Play Music kunnen al je cd's eindelijk naar zolder! Het is eenvoudig om de muziek-cd's in hoge kwaliteit te kopiëren naar je muziekcollectie 'in de cloud'. We gebruiken in deze tip wederom iTunes om dit voor elkaar te krijgen. Start iTunes en plaats een cd die je wilt digitaliseren in je computer. Afhankelijk van je iTunes-instellingen wordt er gevraagd of je de cd wilt importeren met iTunes.

Als dit niet wordt gevraagd, druk dan in iTunes op Alt en kies Weergave / Zijbalk tonen. Je cd-speler staat onder Apparaten. Klik op je cd-speler om de inhoud te bekijken. Als je een tracklist ziet met oplopende nummering in plaats van de namen van de liedjes, druk dan op de knop Opties en kies Tracknamen opvragen. Importeer vervolgens de audio-cd met de knop Cd importeren. Music Manager houdt iTunes in de gaten en zal nieuwe liedjes automatisch toevoegen en streaming beschikbaar maken.

Tip 09 Gebruik iTunes om muziek te kopiëren naar je Google Play Music-account.

Tip 10: Mp3's toevoegen

Veel mensen hebben eigen mappen met mp3's of gebruiken andere afspeelsoftware dan iTunes. Dit is voor de Music Manager geen probleem. Open Music Manager door op het gelijknamige icoontje in je systeemvak te dubbelklikken (rechtsonder in beeld naast het Windows-klokje). Klik op Map toevoegen en wijs de map aan met je muziekbestanden. Alle onderliggende mappen worden eveneens gecontroleerd. Bevestig met Toepassen. De map verschijnt nu in de lijst van Music Manager, je kunt meerdere mappen toevoegen.

Je kunt elke map aanwijzen die benaderbaar is via Windows Verkenner, dus ook mappen op een NAS, externe schijf of andere (tijdelijke) locatie. Achter de naam van elke map zie je hoeveel liedjes er worden 'gekopieerd' naar je Google Play Music-account. De voortgang van het 'upload-proces' wordt getoond. Na afloop kun je de map verwijderen uit Music Manager met de knop Mappen verwijderen. De map wordt uiteraard niet van je computer gewist, maar gewoon niet langer in de gaten gehouden door Music Manager.

Tip 10 Geef aan welke mappen Music Manager in de gaten moet houden om de inhoud in Google Play Music te krijgen.

Tip 11: Experimenteer

Alle tips in dit artikel zijn slechts het begin van het plezier dat je aan Google Play Music kunt beleven. Het is net als bij Spotify en andere muziekdiensten onmogelijk om alle functies te benoemen. Experimenteer met Google Play Music, je zult het snel onder de knie hebben en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Er zijn veel manieren om muziek af te spelen en de weg die je gebruikt hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Je kunt bijvoorbeeld via de zoekfunctie een liedje afspelen, eerst het album opzoeken of via de naam van de artiest doorklikken naar het liedje dat je wilt horen. Ben je al verknocht aan Spotify of andere muziekdienst? Dan is Google Play Music met de unieke gratis functie om je muziekcollectie 'in de cloud te hangen' een waardevolle aanvulling hierop.

Tip 11 Verken de mogelijkheden van Google Play Music, speel met afspeellijsten en geniet vooral van je muziekcollectie!

5 Reactie(s) op: 11 handige tips voor Google Play Music

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 augustus 2014 11:40 Anoniem
  Ik heb net een account op Google Play Music aangemaakt en moest daarbij inderdaad ook op Wallet inschrijven, maar dat kan tegenwoordig schijnbaar ook gewoon met PayPal, je hebt dus geen credit card meer nodig. Ik heb mijn PayPal zo ingesteld staan dat het geld van mijn bankrekening schrijft wanneer nodig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 februari 2015 13:35 Anoniem
  Google heeft de limiet voor Play Music verhoogd naar 50.000 tracks.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 februari 2015 17:21 Anoniem
  De bron van het berichtje hieronder: http://gratismuziekdownload.nl/nieuws/google-music-verhoogt-limiet-naar-50-000-mp3-bestanden/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 april 2015 14:50 Anoniem
  Ik gebruik GPM al enige tijd met veel plezier. Mis echter de optie, zoals bij itunes, om overzichten uit mijn bibliotheek te exporteren naar extern bestand of printer, vooral nuttig als je veel songs geupload hebt al dan niet in combinatie met duizenden nummers in iTunes.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 april 2016 12:55 Anoniem
  Dit zijn geen tips maar een uitleg wat het kan
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.