Tips voor TikTok

Door: Laura Kempenaar | 19 oktober 2019 10:04

How To

Er zijn niet veel video-apps die zo populair zijn als TikTok met zijn ruim 1 miljard downloads. Waar je je vroeger moest afvragen of je iets zou plaatsen op Twitter, Instagram, Facebook, LinkedIn of Snapchat, wordt TikTok steeds vaker in overweging meegenomen. Met deze handige tips kun jij TikTok nog beter voor je laten werken.

Ooit heette TikTok Musical.ly en draaide het vooral om playbacken en dansen op muziek. Nu het TikTok is geworden zien we steeds meer sketches en grappige, creatieve uitspattingen. Die kun je heel gemakkelijk bekijken, want zodra je de app opent krijg je al meteen diverse TikTok-producties te zien uit je regio en verder -als die heel populair zijn-. De eerste tip die we je vast meegeven is dat je dit ook allemaal kunt bekijken zonder account. Wil je dus eerst even de kat uit de boom kijken of ben je zelf helemaal niet van plan om grote aantallen mensen te volgen, dan kun je goed uit de voeten met alleen de app zonder account.

Doe een duet

Mocht je wel een account maken, dan kun je gemakkelijk zelf een video insturen. Het is echter veel meer ‘des TikToks’ om voor een duet te kiezen. Hierbij maak jij een video gebaseerd op die van een ander. Deze video’s worden vervolgens naast elkaar getoond met alleen de audio van de originele video. Zie je een grappige video waar je wel op wilt voortborduren, dan kun je dat doen door op ‘delen’ te klikken en voor ‘duet’ te kiezen. Werkt dat niet? Dan heeft de maker van de originele video geen duet-optie toegevoegd.

Pas op je tijd

Je herkent vast wel dat je soms één filmpje opzoekt op YouTube, maar het ineens drie uur later is en je inmiddels via die ene grappige clip van Drake via de Backstreet Boys naar muziek uit je geboortejaar bent gegaan. TikTok biedt weliswaar veel kortere video’s, je kunt er alsnog heel veel tijd spenderen omdat je elke keer weer iets compleet nieuws ziet in het ‘For You’-gedeelte en je oneindig kunt scrollen. Let dus wel een beetje op je tijd als je TikTok opstart, want de verleidingen zijn groot.

Zorg dat TikTok je beter leert kennen

Als je in die ‘For You’-feed aan het kijken bent, dan zie je waarschijnlijk ook af en toe video’s die je niet bevallen. Je kunt daar met één druk op de knop vanaf komen door simpelweg langer te duwen op de video zelf. Er verschijnt dan een ‘Not interested’-knop waarmee je TikTok kunt laten weten dat je van die content niet gediend bent.

Zet de timer aan voor een dansvideo

Je hoeft bij het opnemen van een TikTok-video niet de hele tijd je telefoon in je handen te houden. Het is ook mogelijk om de timer te gebruiken. Hierdoor kun je video’s opnemen zonder dat je de opneem-knop steeds ingedrukt hoeft te houden. In het verlengde daarvan is het handig om te weten dat TikTok-video’s 15 seconden per stuk duren, maar je er ook vier aan elkaar kunt knopen voor een totaal van 60 seconden.

Doe mee met een dans-challenge

In het menu bij het vergrootglas vind je TikTok-challenges. Deze uitdagingen zijn bijvoorbeeld #DanceLikeNobodysWatching, #faketravel of #2spooky nu Halloween voor de deur staat. Het idee is dat je een challenge zoekt die je leuk vindt, een video maakt en daar de hashtag van de challenge bij plaatst. Soms zijn er bedrijven die challenges uitschrijven, bijvoorbeeld bij talentenjachten zoals Idols. De challenges zijn leuk om even buiten je normale kader te denken of bijvoorbeeld te kijken wat andere mensen voor creatieve ideeën hebben over een uitdaging.

Download TikTok-video’s voor offline gebruik

Is je kind helemaal dol op een bepaalde video of wil je zelf entertainment in het vliegtuig of op een ander moment waarop je geen internet hebt (of data wil besparen), dan kun je TikTok-video’s ook downloaden voor offline gebruik. Je tikt hiervoor op het ‘Share’-icoontje en dan ‘Save Video’ en je zal de productie tussen je gewone foto’s en video’s zien staan. Lukt het niet? Dan is de kans groot dat de maker van de video de optie om te downloaden heeft uitgezet. Op diezelfde manier kun je trouwens van een TikTok-video een gifje maken: je drukt op ‘Share as GIF’ in plaats van ‘Save video’. Ook dan vind je de productie tussen je gewone foto’s en video’s op je telefoon.

0 Reactie(s) op: Tips voor TikTok

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.