Titels uit Netflix-rij Verderkijken verwijderen doe je zo

Door: Wesley Akkerman | 25 februari 2022 11:01

Netflix
How To

Sinds kort is het mogelijk de Verderkijken-rij van je Netflix-account leeg te maken. Dit is een welkome toevoeging, aangezien die rij waarschijnlijk volstaat met content waar je geen interesse (meer) in hebt. Hoe doe je dat precies?

De Verderkijken-rij op Netflix is een rij met titels die je momenteel kijkt. Dit kunnen films, series of documentaires zijn waar je ooit aan begon, maar niet meer verder kijkt. Daarnaast verschijnen hier ook nieuwe of resterende serie-afleveringen van shows die je volgt. 

In principe is de rij heel handig. Want na het openen van de app of website, zie je binnen een mum van tijd wat je kunt kijken. Je hoeft dan niet te zoeken naar content waar je eerder interesse in hand. Maar we kunnen ons voorstellen dat je soms ergens aan begint waar je later geen zin meer in hebt. En dan?

Verderkijken-rij Netflix leegmaken

Voorheen was het niet mogelijk handmatig de titel in kwestie uit de persoonlijke rij te verwijderen. Niet zo heel gek, omdat Netflix toch stiekem wil dat je verder kijkt. Ondanks dat verdwenen de titels na enkele weken toch uit de lijst, want eerlijk is eerlijk: een gevulde contentrij met oninteressante titels hebben we niet nodig. 

Veel gebruikers vragen daarom al jaren om de mogelijkheid de rij handmatig leeg te maken. En inmiddels is dat ook echt mogelijk. Zo bepaal je dus zelf welke content er in de rij staat en wanneer bepaalde content verdwijnt. Wel zo fijn voor het overzicht.

De nieuwe optie is reeds aanwezig in de apps voor mobiele apparaten, smart tv’s en streamingboxen. Ook op het web tref je de optie aan. Maar waar precies en hoe ga je te werk?

  • Open Netflix op het web of binnen een app op een slim apparaat
  • Ga naar de Verderkijken-rij (staat meestal bovenaan)
  • Selecteer de content die je uit de lijst wil halen (pas op dat je hem niet per ongeluk afspeelt)
  • In de lijst met opties die in beeld staat, scrol je een beetje naar beneden
  • Je bent op zoek naar de optie Verwijderen uit rij
  • Klik erop en de titel verdwijnt uit de rij Verderkijken

Een titel toevoegen aan de rij gaat helemaal automatisch, zoals je wellicht gemerkt hebt. Daarvoor start je een film, serie of documentaire en stop je na een paar seconden met kijken. Dan verschijnt de content dus in de rij Verderkijken. 

0 Reactie(s) op: Titels uit Netflix-rij Verderkijken verwijderen doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.