ToDoList 6.4.6

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 13 april 2012 11:17

Apps & Software

Wanneer we denken aan software voor het beheren van takenlijsten zoals ToDoList , denken we vaak aan kleine compacte programma's die ons in staat stellen een taak toe te voegen, daar een deadline aan te hangen en het geheel af te vinken als het klaar is. ToDoList pakt het echter veel breder aan.

Wanneer u het programma opent, wordt u direct gebombardeerd met een waslijst aan vragen. Welke taal u wilt kiezen, is een logische, maar daarna volgen direct allerlei vragen over hoe u de interface wilt indelen. We houden van controle, maar het probleem is dat u op dat punt de interface helemaal nog niet gezien hebt, dus daar onmogelijk uw keuzes op kunt baseren (en de wizard komt helaas nooit meer terug). Hetzelfde geldt voor de vraag of u een ingewikkelde interface of een eenvoudige wilt. We hebben gekozen voor de eenvoudige, maar zodra we het programma openen, ziet het er allemaal nog best heftig uit, zeker voor een programma dat ons moet helpen ons leven overzichtelijker te maken.

Zelfs als u kiest voor een eenvoudige interface is die interface nog best pittig.

Een voordeel aan al die opties is natuurlijk wel dat het programma veel mogelijkheden heeft en dat is nog een understatement. U kunt taken en subtaken aanmaken, die u vervolgens kunt toewijzen aan een persoon (het werkt dus ook prima als projectmanagement-programma). Blijkt een taak te omvangrijk? Dan kunt u deze splitsen in twee taken en die eventueel ook weer toewijzen. U kunt bijhouden hoeveel tijd eraan besteed is (of simpelweg een timer starten) en hoe ver u bent met de taak in kwestie. Ook kunt u aangeven of het gaat om een terugkerende taak, welke prioriteit het heeft, daar een herinnering aan koppelen (helaas niet per e-mail) en uiteraard de taak als voltooid bestempelen. Ook fijn is dat u een bestand of link aan de taak kunt koppelen voor wat extra informatie en dat u de takenlijsten op het netwerk kunt laten opslaan voor gedeeld gebruik.

Het programma biedt u weinig uitleg.

ToDoList is een enorm uitgebreid programma, maar voelt eerlijk gezegd veel meer als een programma voor projectmanagement dan als een programma voor het maken van eenvoudige takenlijsten. Want hoewel we zeer enthousiast zijn over alle mogelijkheden, die ook écht nuttig zijn, gaat het programma voorbij aan hetgeen dat een programma als dit zou moeten kenmerken: eenvoud. Takenlijstjes zijn bedoeld om overzicht te kweken en rust in het hoofd, daar hoort een compacte minimalistische interface bij, terwijl deze interface ons juist heel onrustig maakt en dat kan niet de bedoeling zijn.

ToDoList 6.4.6

Freeware

Taal Engels

Download 1,55 MB

OS Windows 98/Me/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 4,75 MB harde-schijfruimte

Maker AbstractSpoon

Oordeel 7/10

Pluspunten

Uitgebreid

Ingebouwde timer

Draagbaar

Minpunten

Keuzes maken op interface op verkeerd moment

Ook eenvoudige interface is niet heel eenvoudig

Te uitgebreid om rust te geven

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: ToDoList 6.4.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.