Tonido 2.11.0

Door: Evi Maquoi | 10 november 2010 13:42

Apps & Software

Met Tonido kunt u uw belangrijkste bestanden online bewaren, zodat u er overal toegang toe hebt via een browser of mobiele telefoon. In combinatie met de Tonido Plug werkt de freeware zelfs als krachtige thuisserver, want daarmee krijgt u zelfs toegang tot uw bestanden wanneer er geen internetverbinding is.

U kunt Tonido voor verschillende doeleinden gebruiken: om overal toegang te krijgen tot uw bestanden, om bestanden te delen met vrienden en zelfs om fotogalerijen aan te maken of muziek te streamen. Om Tonido te gebruiken, wordt u verplicht om een gratis account aan te maken. De accountnaam wordt vervolgens ook gebruikt in de url waarmee u toegang krijgt tot uw bestanden. Een account zoals NaamVoornaam resulteert dus in de url NaamVoornaam.tonidoid.com.

Tonido draait in uw browser. Via My Computer in de linkerkolom, kunt u door uw computer heen bladeren. Met één druk op een knop kunt u een bestand op uw Tonido-cloud plaatsen. Het programma genereert een unieke url en biedt u de mogelijkheid om deze te delen via Twitter of Facebook. Eén van de sterkste troeven is dat u álle bestanden (ongeacht de bestandsgrootte) kunt delen via Tonido. Bovendien kiest u helemaal zelf of u de bestanden publiekelijk maakt of privé houdt.

Via My Computer kunt u door uw computer heen bladeren.

Dankzij de knop My Shared Files krijgt u onmiddellijk te zien welke bestanden u allemaal in uw Tonido-cloud hebt gepubliceerd. Per bestand ziet u wie er toegang heeft, via welke url het bestand te downloaden is en hoe lang het bestand op Tonido beschikbaar blijft. Via Edit wijzigt u onder meer de naam en vervaldatum. User Access laat u toe om de zichtbaarheid van het bestand in te stellen en Access History laat u zien welke gebruikers het bestand gedownload hebben.

Via een handig overzicht ziet u onmiddellijk welke bestanden in uw Tonido-cloud zitten.

Beveiligd via SSL

Over de veiligheid van uw bestanden hoeft u zich geen zorgen te maken. De bestandsoverdracht is beveiligd via SSL en https. Daarnaast is het interessant dat Tonido zowel op Windows, Mac OS X als Linux draait en ook beschikbaar is voor iPhones, Android-mobiele telefoons en BlackBerry-toestellen. Wilt u Tonido als echte thuisserver gebruiken? Dan hebt u ook de Tonido Plug nodig, een stukje hardware dat u ook zonder internetverbinding toegang verleent tot uw bestanden.

Overige versies

Anderse versie downloaden dan Windows en Mac? Voor Linux zijn er vier verschillende versies en ook iPhone, Android en BlackBerry zijn er apps. Kijk hiervoor op de downloadpagina van Tonido.

Tonido 2.11.0

Freeware

Taal Engels

Medium 14,3 MB download

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X; Linux; diverse smartphones

Systeemeisen Onbekend

Maker CodeLathe

Oordeel 8/10

Pluspunten

Voor alle platformen

Geen limieten voor bestanden

Beveiligd via SSL

Minpunten

Enkel Engelstalig

Enkel offline beschikbaar via Tonido Plug

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Tonido 2.11.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.