Toolwiz Time Freeze

Door: Robbin Ooijevaar | 05 juni 2012 18:05

Apps & Software

Soms doen we dingen op de computer die we even later berouwen. De fouten terugdraaien kost veel tijd of is in het ergste geval niet mogelijk. Met Toolwiz Time Freeze kunt u de toestand van Windows tijdelijk bevriezen. Experimenteer of installeer en keer vervolgens met één druk op de knop terug naar de eerdere momentopname.

1. Toolwiz Time Freeze

Toolwiz Time Freeze is geen back-upprogramma. Er wordt ook geen image of andere reservekopie gemaakt. De oplossing die Toolwiz Time Freeze biedt is van tijdelijke aard. U zet de tijd even stil waarna u met een gerust hart kunt experimenten. Installeer bijvoorbeeld een programma of pas Windows-instellingen aan waarover u van tevoren twijfels hebt. Gaat er iets mis? Dan draait u met Toolwiz Time Freeze de tijd terug naar het moment van de bevriezing. Bent u toch tevreden over uw acties? Dan kunt u de wijzigingen laten bewaren. Download en installeer Toolwiz Time Freeze. Toolwiz Time Freeze werkt onder Windows XP, Vista, 7 en 8.

2. Tijd stil zetten

Start Toolwiz Time Freeze. Het programma toont een icoontje van een klok in uw systeemvak, rechtsonder in beeld. Plaats een vinkje bij Show toolbar. Hiermee krijgt u een knop (Normal mode of Frozen mode) op uw bureaublad dat u eraan herinnert dat Toolwiz Time Freeze actief is. Klik op Start Time Freeze om de momentopname te maken. De tijdmachine is direct actief, vanaf nu hebt u vrij spel zonder daadwerkelijk risico te lopen. De tijdmachine terugdraaien is meer dan eenvoudig: herstart uw computer. U kunt ook dubbelklikken op de knop Frozen mode. Klik vervolgens op Stop Time Freeze en geef aan hoe u de tijdmachine wilt beëindigen. Met Save all changes bewaart het programma alle wijzigingen en wordt de tijdmachine gedeactiveerd. Drop all changes doet hetzelfde als een herstart van uw computer en herstelt de situatie naar het moment dat u Start Time Freeze activeerde.

Start Time Freeze zet de tijd stil zodat u veilig kunt experimenteren met gedownloade programma's.

3. Veilig?

Programma's als Toolwiz Time Freeze zijn een zeer waardevolle aanvulling voor iedereen die regelmatig sleutelt aan Windows en experimenteert met programma's of downloads. De kans dat u een virus oploopt als u Toolwiz Time Freeze gebruikt is extreem klein. Dit geldt ook voor fouten na Windows aanpassingen die mogelijk desastreuze gevolgen hebben voor de stabiliteit van het besturingssysteem. Zodra de 'tijdcapsule' actief is, kunt u altijd eenvoudig terugkeren naar de eerdere situatie. Uiteraard is er geen enkele garantie dat bovenstaande beweringen ook daadwerkelijk correct werken onder alle omstandigheden. We zijn nog geen fouten tegengekomen met Toolwiz Time Freeze en we konden zelfs ernstige situaties eenvoudig herstellen, maar de ervaring leert dat er altijd uitzonderingen zijn op de regel. Als u begint met Toolwiz Time Freeze, gooi dan niet direct de complete Windows-map weg, maar begin met eenvoudige experimenten.

Kies voor Save all the changes als u de wijzingen wilt behouden.

0 Reactie(s) op: Toolwiz Time Freeze

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.