Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Toon netwerkverkeer in Windows 7

Door: Koen Vervloesem | 15 maart 2010 16:23

Apps & Software

In Windows XP of Vista kon u rechtsonder in de taakbalk een notificatiepictogram tonen voor uw netwerkinterfaces. Zodra er een netwerkverbinding was, kreeg u door blinkende lichtjes in het icoontje te zien of er netwerkverkeer was. In Windows 7 blijft het netwerkicoontje daarentegen volledig statisch.

Nu is dat niet zo’n ramp, maar het blijft toch vreemd dat Microsoft dit subtiele en handige gedrag heeft verwijderd. Daarom heeft Igor Tolmachev zelf een tooltje geschreven dat het oude gedrag van het netwerkicoontje in Windows 7 terugbrengt: Network Activity Indicator. Als u dit icoontje zo instelt dat het altijd in het systeemvak staat (de optie Show icon and notifications in de instellingen van het systeemvak), kunt u gerust het dan nutteloze icoontje van Windows uit het systeemvak halen. In tegenstelling tot het netwerkicoontje in Windows XP toont het programma slechts één icoontje voor de inkomende en uitgaande netwerkpakketjes op alle netwerkinterfaces.

Laat uw netwerkicoontje opnieuw blinken in Windows 7.

Network Activity Monitor is dus heel handig, maar het is wel te zien dat het een hobbyprojectje is. Blijft u met de muis boven het icoontje hangen, dan krijgt u het aantal verzonden en ontvangen pakketjes te zien. Helaas zegt het aantal IP-pakketjes de meeste mensen niet zo veel, en moet u rechtsklikken op het icoontje, vervolgens Network Traffic kiezen in het contextmenu en dan een netwerkinterface kiezen om het netwerkverkeer in KB of MB te zien te krijgen.

Bekijk het netwerkverkeer van uw interfaces.

Laat uw leds blinken

Het contextmenu toont tot slot ook nog een aantal handige links naar de netwerkverbindingen, firewallinstellingen en andere relevante onderdelen in het configuratiescherm van Windows. Overigens heeft Tolmachev eerder al een ander leuk tooltje ontwikkeld, Network Lights. Dit laat de ScrollLock- en NumLock-leds op uw toetsenbord oplichten telkens als er download- respectievelijk uploadverkeer is.

1 Reacties op: Toon netwerkverkeer in Windows 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 jaren, 2 maanden geleden Anoniem
    Waar is het programma te downloaden?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.