Torrentsite BTjunkie sluit vrijwillig de deuren

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 06 februari 2012 13:35

Apps & Software

Bittorrentwebsite BTjunkie heeft zijn deuren maandag vrijwillig gesloten. "Het was zeker geen makkelijk besluit, maar we zijn genoodzaakt de website vrijwillig te sluiten", aldus de verklaring op BTjunkie.org.

Hoewel de populaire bittorrentsite geen duidelijke reden aankaart, lijkt de website zichzelf te hebben opgedoekt in reactie op de internationale jacht die instanties op internetpiraten hebben geopend. Zo werden de oprichters van The Pirate Bay vorige week nog veroordeeld tot een celstraf.

Communiceren

"Jarenlang hebben wij gestreden voor ons recht te communiceren. Maar de tijd is nu aangebroken om verder te gaan. Het was een ervaring om nooit te vergeten", aldus het bericht op BTjunkie.org. De website was sinds 2005 actief.

Naast bittorrentwebsites liggen ook andere aanbieders van auteursrechtelijk materiaal onder vuur. Zo werd MegaUpload onlangs offline gehaald door de Verenigde Staten en is FileSonic slechts gedeeltelijk operationeel. Hier kunnen bijvoorbeeld geen bestanden meer gedeeld worden.

0 Reactie(s) op: Torrentsite BTjunkie sluit vrijwillig de deuren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.