TorrentTunes - Popcorn Time voor muziek

Door: Maikel Dijkhuizen | 11 december 2015 13:25

Review

TorrentTunes werkt volgens hetzelfde principe als Popcorn Time. Het programma maakt verbinding met het bittorrent-netwerk en streamt muziekbestanden rechtstreeks naar je pc. Je hoeft dus niet te wachten totdat een album volledig is gedownload. Net zo gemakkelijk als Spotify dus, maar dan illegaal.

TorrentTunes

Prijs:

Gratis

Taal:

Engels

OS:

Windows 7/8/10; OS X; Linux

Website:

www.github.com/tchoulihan/torrenttunes-client

4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Veelbelovend
  • Minpunten
  • Werkt niet goed
  • Beperkte catalogus
  • Onvoldoende seeders

TorrentTunes is een GitHub-project dat nog volop in ontwikkeling is. Na het dubbelklikken op een Java-bestand, installeert het programma zichzelf automatisch. De gebruikersomgeving verschijnt vervolgens in een browser en heeft weinig om het lijf. Op een zwarte achtergrond schotelt het programma enkele suggesties van 'trending' albums voor. Verder is er onder meer een zoekfunctie en een piepklein menu voor het creëren van afspeellijsten.

TorrentTunes biedt een eenvoudige gebruikersomgeving zonder overbodige franje.

Beperkte functionaliteit

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen. TorrentTunes is nog verre van af en kan niet tippen aan de gebruiksvriendelijkheid van Spotify en consorten. Zo werkt het afspelen van nummers nog niet goed en kunnen we niet bladeren door de catalogus. Daarnaast lukt het niet om nummers toe te voegen aan een afspeellijst. Een blik in de instellingen leert ons dat de download- en uploadsnelheid een negatieve waarde bevat. Na diverse aanpassingen krijgen we helaas nog steeds geen liedje aan de praat.

Webversie

In tegenstelling tot het programma werkt de webversie van TorrentTunes een stuk beter. Neem maar eens een kijkje op www.torrenttunes.ml. Onder het kopje Browse is er een waslijst met artiesten beschikbaar, al ontdekken we geen namen van Nederlandse bodem. De zoekfunctie biedt hiervoor ook geen uitkomst. Opvallend is dat er veel nummers met onvoldoende seeders aanwezig zijn. Lange wachttijden en haperingen zijn hiervan het gevolg.

Van een wereldband als U2 zijn zelfs voor de grootste hits te weinig seeders beschikbaar om het liedje zonder haperingen te streamen.

Conclusie

Ondanks dat TorrentTunes nog niet vlekkeloos werkt, heeft het programma enorm veel potentie. De freeware is gratis en kan dankzij de koppeling met het bittorent-netwerk in theorie putten uit een enorme muziekdatabase. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om uit te groeien tot een succesformule. Voordat het zo ver is, dienen de ontwikkelaars eerst nog het nodige opknapwerk te verrichten.

0 Reactie(s) op: TorrentTunes - Popcorn Time voor muziek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.