Total Conquest: Een oorlog die we vaker hebben gezien

Door: Robin Smit | 11 oktober 2013 16:04

Apps & Software

Ontwikkelaar Gameloft heeft doorgaans de reputatie niet al te origineel te zijn bij de ontwikkeling van games. Zo pakt het bedrijf succesvolle apps overduidelijk wel erg vaak als voorbeeld. Zo ook bij Total Conquest, want deze game hebben we toch weleens vaker gezien?

None

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iOS & Android

Getest op: iPhone

Download Total Conquest in de App Store of in de Google Play Store

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Ziet er mooi uit
 • Nieuwe setting
 • Minpunten
 • Te weinig vernieuwing
 • Niet erg origineel

Total Conquest is een gratis speelbare game die zich afspeelt in de Romeinse tijd, waarin het de bedoeling is om zelf een stad te bouwen. Hierbij is het belangrijk om zowel militair als economisch de juiste bouwwerken te laten verrijzen. Zo helpen grondstoffen jou om jouw stad groter te maken, terwijl militaire bouwwerken ervoor moeten zorgen dat indringers jouw stad niet in handen nemen. Total Conquest is een online game en het is hierdoor mogelijk om andere spelers aan te vallen. Uiteraard kan dit andersom ook gebeuren.

Als de bovenstaande omschrijving je bekend in de oren klinkt, is dit absoluut niet vreemd. Gameloft heeft namelijk overduidelijk het succesvolle Clash of Clans als uitgangspunt genomen voor Total Conquest. Helaas moet worden geconcludeerd dat de makers hier nogal ver in zijn gegaan. Zo is niet alleen het idee van de game niet origineel, maar lijken zelfs de aanwezige gebouwen, eenheden en spelmogelijkheden te zijn overgenomen. Het is jammer om te zien dat Gameloft nauwelijks de moeite heeft gedaan om hier vernieuwende elementen in aan te brengen.

Dit neemt gelukkig niet weg dat Total Conquest je door de andere setting wel het gevoel geeft dat je aan een nieuwe game bent begonnen. Ook weet de game zich op het grafische vlak goed te onderscheiden van Clash of Clans. Of dit voor mij een reden zou zijn om over te stappen op de game weet ik niet, maar mocht je Clash of Clans hebben gemist of weleens toe zijn aan iets nieuws dan is Total Conquest misschien toch het proberen waard.

Conclusie

Total Conquest is een multiplayer game die zich afspeelt in de Romeinse tijd. In de game is het de bedoeling om jouw eigen stad te bouwen en deze te verdedigen tegen andere spelers. Helaas lijkt Total Conquest in erg veel elementen bijna identiek te zijn aan de succesgame Clash of Clans. Zo weet de game naast een mooiere vormgeving en een nieuwe setting weinig nieuws te bieden. Is dit voor jou genoeg dan is Total Conquest een game die je altijd eens kan proberen.

1 Reactie(s) op: Total Conquest: Een oorlog die we vaker hebben gezien

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 december 2013 12:45 Anoniem
  Vandaag nieuwe update TC uitgevoerd en ben dan ook alles loot kwijt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.