Tournify - Organiseer eens een toernooi

Door: Edmond Varwijk | 21 september 2018 15:56

Tennis world tour career mode
Review

Een toernooi organiseren is leuke klus waar je sporters een leuke middag of weekeinde mee bezorgt. Maar het is ook een tijdrovende en verantwoordelijke klus, want allemaal willen ze uiteindelijk winnen en dus kun jij je als organisator geen fouten permitteren. Tournify is een online dienst die jou als toernooiorganisator belangrijk werk uit handen neemt zodat jij je kunt concentreren op de andere zaken van het toernooi.

Tournify

Prijs
Gratis (max 8 teams), € 40,- per toernooi (max. 60 teams), € 120,- per toernooi (meer dan 60 teams)
Taal
Nederlands
OS
n.v.t.
Website
www.tournify.nl
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Gratis voor 8 teams
 • Gebruiksvriendelijk
 • Online
 • Neemt veel werk uit handen
 • Minpunten
 • Geen tussenstand in invoerscherm
 • Kan nog uitgebreider
 • Uitleg bij opstellen toernooischema

Een toernooi organiseren begint meestal met googelen naar een Excel-sheet met een wedstrijdschema en een takenlijst voor alle andere zaken. Een toernooi organiseren is namelijk best veel werk dat zonder goede voorbereiding ook faliekant kan mislukken.

Tournify neemt de toernooiorganisator veel werk uit handen, zoals met het samenstellen van het toernooischema.

Indeling

Tournify helpt je vooraf met het beheren van de deelnemers, het maken van het wedstrijdschema, het inplannen van velden en scheidsrechters. Deelnemers, scheidsrechters en velden kun je individueel toevoegen, maar ook met meerdere tegelijk. Dit bespaart enorme veel tijd en laat zien dat de makers van Tournify zelf ook weleens een toernooi organiseren.

Je kunt bovendien aan de standaard items zelf kolommen toevoegen bijvoorbeeld om contactgegevens of de reisafstand van een team te noteren. Zijn deze gegevens klaar, dan kies je een toernooi-indeling of maakt er zelf een uit poules, brackets en losse wedstrijden. Op de achtergrond stelt Tournify de wedstrijden samen die je er vervolgens vanuit een menu aan toevoegt. Je verdeelt ze zelf over de velden, de scheidsrechters doet Tournify, al kun je dat altijd anders en zelf doen.

Uitslagen

Voer de uitslagen in en Tournify houdt netjes de stand en het vervolgschema bij. Deze onderdelen kun je op dia’s plaatsen en vanuit de browser naar een beeldscherm in kantine of bestuurskamer casten. Bezoekers vinden dat fantastisch, ze zijn dan continu geïnformeerd over de voortgang van het toernooi. En dezelfde gegevens kun je zelfs zonder kosten op een publieke website plaatsen.

Tournify is gratis tot acht deelnemers. De betaalde versies ondersteunen veel meer deelnemers en bieden de mogelijkheid eigen kleuren, logo’s en sponsoren te gebruiken op de toernooisite en in de presentatie. Verbeterpunten zijn er ook wel. Zo kun je een toernooi niet delen, anders dan door het hele Tournify-account te delen. Ook wil je de beschikbaarheid van scheidsrechters kunnen beperken tot een deel van het toernooi en heb je zelf bij het invoeren van de uitslagen geen zicht op de tussenstand. Daarvoor moet je naar de publieke website.

Met Tournify publiceer je eenvoudig en gratis schema’s, tussenstanden en uitslagen online. In de betaalde versie zelfs met eigen logo’s en sponsors.

Conclusie

Hoewel Tournify dus zeker nog wel uitgebreider kan, is het foutloos in wat het nu al doet en werkt daarbij intuïtief. Het neemt je als toernooiorganisator veel werk uit handen. De gratis versie is daarbij voor veel toernooien voldoende, al mis je dan wel de mogelijkheid sponsoren op te nemen op de website. Gelukkig zijn de bedragen die Tournify kost met wel alle functionaliteit ingeschakeld, op de totale begroting van een toernooi verwaarloosbaar.

0 Reactie(s) op: Tournify - Organiseer eens een toernooi

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.