Track je gezondheid met deze apps

Door: Jochem de Goede | 22 januari 2017 09:18

Gezondheid app
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3

Eten

Bij het opzetten van MyFitnessPal kies je eerst je bewegingsdoelen.

Er zullen maar weinigen van ons zijn die precies weten hoeveel calorieën, suiker en zout ze elke dag binnenkrijgen. Als je dit wel zou weten, kun je veel bewustere keuzes maken wat eten en drinken betreft.

Een goede app om alles wat je eet bij te houden, is MyFitnessPal. Hoewel de naam van de app misschien anders doet vermoeden, kan deze app erg veel met betrekking tot voedsel. Zo kun je doelen instellen voor het maximale aantal calorieën dat je binnen wilt krijgen en zelf toevoegen wat je allemaal door de dag heen eet. Dankzij de zeer grote database van MyFitnessPal heb je altijd wel informatie over wat voor voedingsstoffen er wel of niet in je eten aanwezig zijn. De app heeft bovendien integratie met een aantal wearables, zoals Apple Watch, Android Wear, Jawbone en Fitbit en kan dus ook je trainingen/beweging bijhouden.


MyFitnessPal heeft apps beschikbaar voor Android en iOS, met de naam CalorieënTeller. Bij het openen van de app moet je een account aanmaken. Daarna stel je een doel: wil je afvallen, op gewicht blijven of aankomen. Ook wordt gevraagd hoe actief je bent en is het nodig wat persoonlijke informatie in te vullen, zoals je geslacht en geboortedatum. Vul een e-mailadres en wachtwoord in om het aanmeldproces af te ronden, tenzij je de koppeling met Facebook maakt. Na het aanmelden zie je het aanbevolen aantal calorieën per dag. Je kunt daarna direct je maaltijden toevoegen. Tik op ontbijt, lunch of avondeten uit de lijst, waarna je je etenswaren en drinken kunt toevoegen door erop te zoeken. Je kunt ook rechts op de barcode tikken je product te scannen. In onze korte test werkte dat verrassend goed. Eenmaal op het hoofdscherm kun je per dagdeel maaltijden toevoegen en je doel inzien.

Voedingscentrum Eetmeter

Het Voedingscentrum heeft ook een eigen app ontwikkeld om een eetdagboek bij te houden, namelijk de Eetmeter-app beschikbaar voor Android en iOS. Daarmee kun je elke dag invullen wat je allemaal eet, waarna de app je inzicht geeft in de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt, maar ook in vitaminen, mineralen en zout. Als extra bonus kun je ook bijhouden hoeveel je beweegt. De app is echter vrij beperkt en wordt niet vaak bijgewerkt.

0 Reactie(s) op: Track je gezondheid met deze apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.