Transmiti 1.74

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 12 januari 2012 17:31

Apps & Software

De perfecte vertaalsoftware bestaat niet, daarvoor zijn de talen in de wereld te dynamisch. Diensten als Google Translate zijn soms behoorlijk accuraat, maar slaan dan ineens de plank grondig mis. De grootste winst die op dit moment dan ook te behalen valt ligt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Google Translate en de meeste andere vertaalprogramma's, zijn diensten waarvoor u een website voortdurend open moet hebben om er snel gebruik van te kunnen maken. Dat moet anders kunnen, dachten de makers van Transmiti. Het gevolg van die gedachte is een programma dat onzichtbaar is, maar direct opduikt wanneer u het nodig hebt. De interface bevindt zich geminimaliseerd in het systeemvak. Daarin kunt u van tevoren aangeven wat de bron- en de doeltaal is. Kiest u Automatisch voor bron, en Nederlands als doel, dan zult u dit niet vaak hoeven aanpassen. Geef ook aan met welke toets u Transmiti wilt activeren (standaard de Windows-toets). Ook kunt u een vervolgactie opgeven, zoals het kopiëren van de tekst naar het klembord.

Vertaalknop

De werking is vervolgens heel eenvoudig. Wanneer u iets ziet dat u wilt vertalen, selecteert u de tekst, drukt u op de Windows-toets (of een andere toets die u hebt gedefinieerd) en de tekst wordt direct vertaald in beeld weergegeven. Het fraaie is dus dat die tekst ook automatisch naar het klembord kan worden gekopieerd. Als u vertaalt of vaak woorden moet opzoeken, is dit programma werkelijk fantastisch. De kwaliteit van de vertaalde tekst? Die ligt ergens tussen een middelmatige vertaalmachine en de vertaaldienst van Google. Het is goed genoeg om snel kleine zinnetjes of woordjes te vertalen, maar uiteraard zeker geen vervanging voor het menselijk brein.

Voordat u van start kunt, dient u eerst de bron- en doeltaal in te stellen.

Om te vertalen selecteert u de tekst.

Transmiti 1.74

Freeware

Taal Nederlands

Download 750 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Met één druk op de knop vertalen

Automatisch in klembord plaatsen

Draagbaar

Minpunten

Niet de allerbeste vertalingen

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Transmiti 1.74

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.