Transparante en ‘schone’ screenshots in SnagIt 10

Door: José Pauty | 28 oktober 2010 17:05

Apps & Software

Wie geregeld of zelfs beroepsmatig screenshots moet maken (zoals wij op een redactie) is het vervelend als screenshotprogramma’s niet goed omgaan met de transparante interface van bijvoorbeeld Windows 7. SnagIt 10 heeft daarvoor een paar handige extra opties, maar die moet je wel zien te vinden.

Zelf houd ik wel van die transparante interface van Windows 7 (en Vista daarvoor), maar in screenshots geeft het helaas snel een rommelige indruk wanneer je door het venster waarop je de aandacht probeert te vestigen de achtergrond nog ziet. Dat proberen wij dus zoveel mogelijk te vermijden. Natuurlijk kunt u ieder venster op een egaal witte achtergrond zetten, maar als u zoals wij dagelijks screenshots moet maken van allerlei programma’s, vergeet dan de ingebakken Printscreen-functie van Windows en koop een licentie voor SnagIt 10.

Via de Input Properties kunt u ingeven hoe SnagIt precies met de transparantie en de achtergrond moet omgaan. Dit venster bereikt u via het menu Capture / Input / Properties of via het Input-menu linksonder bij de Profile Settings. Let wel: deze instelling geldt alleen voor het gekozen profiel.

Via het Input-menu past u de instellingen van het actieve profiel aan.

De standaardinstelling van SnagIt 10 is Clean title bar, wat betekent dat SnagIt de achtergrond niet door de interface laat heenkomen en in het screenshot feitelijk de transparantie verwijderd. Wie met verschillende screenshots vensters gelaagd wilt samenstellen, is beter af met de instelling Transparant title bar, hiermee wordt de rommelige achtergrond nog steeds verwijderd, maar blijft de transparantie van vensters behouden. De optie Actual title bar tot slot legt de werkelijke situatie vast: de achtergrond schemert gewoon door de doorzichtige delen van de interface heen, net zoals in Windows 7.

De bovenste twee instellingen onderdrukken de rommelige ondergrond en maken een ‘schoon’ screenshot.

0 Reactie(s) op: Transparante en ‘schone’ screenshots in SnagIt 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.