TRAVIC weet waar je trein of bus is, in real-time

Door: daan-doedens | 18 mei 2015 12:11

Nieuws

Geen zin om minutenlang bij de bushalte te staan wachten? Of zit je op het station en wil je nu eindelijk wel eens weten wanneer je trein de bocht om komt rijden? GeOps en de Universiteit van Freiburg hebben TRAVIC ontwikkeld, een tool waarmee dat allebei in een handomdraai mogelijk wordt.

Toegegeven, het werkt voorlopig alleen goed in je browser, en je pc zul je meestal niet bij je hebben als je op een koud station staat te wachten, maar het begin is er. TRAVIC (Transit Visualization Client) kent in Nederland de treinen, veel trams, buslijnen en metrolijnen, en zelfs de pont over het IJ ontbreekt niet. Handig is ook de lijst met stations en haltes die voor elk vervoermiddel wordt gegeven als je erop klikt.

Voorlopig is TRAVIC nog slechts een leuke feature waar je nog niet al te veel aan hebt (een deel van de gegevens is simpelweg een schatting volgens het rijschema), maar de mogelijkheden zijn duidelijk. Als de makers erin slagen een mobiele app van de website te maken, wordt het een fluitje van een cent om je hoofd boven water te houden in het drukke openbare vervoer in de grote steden.

0 Reactie(s) op: TRAVIC weet waar je trein of bus is, in real-time

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.