Trend Micro Internet Security 2015 - Compacte bewaker

Door: Edmond Varwijk | 04 augustus 2015 10:47

Review

Met een nieuwe interface wil Trend Micro na veel bedrijven ook consumenten voor zich winnen. Men had best nog een stapje verder mogen gaan.

Trend Micro Internet Security 2015

Prijs

€ 44,96 (Internet Security, 3 pc's), € 45,47 (Maximum Security, 5 apparaten)

Taal

Nederlands (Windows), Engels (Mac OS X, iOS, Android)

OS

Windows XP/Vista/7/8; OS X; iOS; Android

Website

https://www.trendmicro.nl

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Antimalware
  • Functies besturingssystemen grotendeels gelijk
  • Rustige interface
  • Minpunten
  • Internet Security alleen Windows
  • OS X, iOS en Android alleen bij Maximum Security
  • Vaste venstergrootte

Hoe meer je online bent, hoe groter de kans dat cybercriminelen je weten te vinden. En lukt het ze niet je pc met malware te infecteren, dan proberen ze wel je identiteit te stelen via een phishing-mail of besmette website. Lees ook: De beste beveiliging: 13 Internet Security-suites getest

Winnaar

Trend Micro wapent je tegen al deze gevaren met anti-malware, antiphishing, controle van websites en url's, ouderlijk toezicht en een privacyscanner die je privégegevens op sociale netwerken beschermt. De laatste ondersteunt Internet Explorer, Firefox en Chrome en kan risicovolle hyperlinks herkennen op Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter, MySpace en Pinterest, plus de Aziatische sociale netwerken Weibo en Mixo.

Het onafhankelijke testlab AV-Test bekroonde Trend Micro tot de beste anti-malware voor consumenten van 2014. In alle zes tests scoorde het bijna 100% herkenning van malware, de concurrenten gemiddeld zo'n 98%. Daarnaast prijst AV-Test Trend Micro voor de goede snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Die laatste is door de nieuwe interface zeker verbeterd maar kan absoluut nog wel beter. De 2015-versies hebben een sobere interface met in elk scherm een beperkt aantal functies. Vervelend is dat het venster een vast formaat heeft, waardoor je toch vaak moet scrollen om alle opties te zien.

De nieuwe opgeruimde interface van de Trend Micro-producten.

Maximum ook voor mobiel

Wil je behalve pc's ook mobiele apparaten beveiligen, kies dan voor Trend Micro Maximum Security. Hiermee mag je tot vijf pc's, Macs, iOS- en Android-apparaten beveiligen, tegen maar drie en alleen pc's met Internet Security. De beveiliging voor OS X en ook die voor iOS en Android komt grotendeels overeen met die van de Windows-versie, inclusief de bescherming tegen foute websites, de privacyscanner en het ouderlijk toezicht. De versleutelde bestandskluis Vault ontbreekt. Maximum Security biedt verder een Password Manager en Sync om bestanden tussen apparaten te synchroniseren. Voor beide bestaan echter prima alternatieven, vaak nog gratis ook.

Conclusie

De beveiligingsproducten van Trend Micro overtuigen vooral in de echte malwarebestrijding en de privacybescherming. De andere onderdelen zijn zeker bruikbaar maar minder compleet. Een verkeerde keuze is het zeker niet.

De Trend Micro PrivacyScanner helpt privacyverlies op sociale netwerken te voorkomen.

Meer lezen?

Wil je weten welke antivirussoftware voor jou ideaal is? In ons dossier vind je alle actuele reviews.

0 Reactie(s) op: Trend Micro Internet Security 2015 - Compacte bewaker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.