True Crime: Hong Kong omgedoopt tot Sleeping Dogs

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 februari 2012 15:41

Apps & Software

Uitgever Square Enix kondigt woensdag de actiegame Sleeping Dogs aan. Hiermee ziet True Crime: Hong Kong alsnog het levenslicht nadat uitgever Activision het spel vorig jaar in de ijskast zette.

De game van ontwikkelaar United Front Games (UFG) was aanvankelijk in ontwikkeling als True Crime: Hong Kong, maar de productie werd begin 2011 onverwachts stilgelegd door Activision. Later dat jaar kocht Square Enix de game op en nu wordt dus duidelijk dat deze als Sleeping Dogs in de winkel zal liggen.

Geruchten over de naamsverandering doken eerder deze week al op toen er op Twitter een promotieposter van Sleeping Dogs verscheen. Hierin werden wel erg veel verwijzingen gegeven naar de derde True Crime-game. Square Enix kan de oude naam simpelweg niet langer gebruiken omdat de rechten hiervan nog in het bezit zijn van Activision.

Wei Shen

Sleeping Dogs plaatst spelers in de rol van undercover politieagent Wei Shen met de taak om de gevreesde criminele organisatie Hong Kong Triads van binnenuit op te rollen. In de game krijgen spelers te maken met gameplay die draait om racen, handgevechten en schietactie.

"Sleeping Dogs heeft een van de beste melee-gevechtssystemen op de markt", claimt Lee Singleton van Square Enix Studios. "Neem daarbij de bewezen ervaring die UFG heeft in het racegenre, een vakkundig geschreven achtergrondverhaal en de levendige setting van de Hong Kong-onderwereld, en je hebt een vurige combinatie die plezier schreeuwt."

Sleeping Dogs zal in de tweede helft van 2012 beschikbaar komen voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

0 Reactie(s) op: True Crime: Hong Kong omgedoopt tot Sleeping Dogs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.