True Image 2018 - Geen back-up is geen excuus

Door: Edmond Varwijk | 06 december 2017 13:07

Apps & Software

Wie niet regelmatig een back-up maakt, neemt een groot risico ooit door een gebruikersfout, technisch falen of malware veel dierbare en belangrijke gegevens te verliezen. Helaas leren velen pas hoe belangrijk back-uppen is als het te laat is – en dat het steeds belangrijker wordt. Met True Image 2018 beschik je eenvoudig op ieder moment over een goede back-up.

Score
100
  • Pluspunten
  • Ransomware-bescherming
  • Zeer compleet
  • Lokaal, nas en cloud
  • Systeemherstel én back-up
  • Minpunten
  • Verschillende versies

Acronis True Image 2018

Prijs
€ 49,99 (Standaard en Advanced), € 99,99 (Premium)
Taal
Nederlands
OS
Windows 7/8/10; macOS; iOS en Android
Website
www.acronis.com

Acronis noemt een aantal vreemde nieuwe mogelijkheden van versie 2018 van z’n True Image. Hoe belangrijk is immers voor de gemiddelde gebruiker de mogelijkheid een systeemschijf zonder herstart te kunnen klonen naar een externe schijf? Of het converteren van een back-up naar een Hyper-V virtuele harde schijf die vervolgens als virtuele machine kan worden gestart? De vernieuwingen bewijzen vooral hoe compleet de vorige versie van True Image al was. Bovendien zijn er ook nieuwe mogelijkheden die wel direct voor veel consumenten bruikbaar zijn, zoals het back-uppen van gegevens op smartphones en tablets naar een QNAP- of Synology-nas. Hiervoor installeer je de Acronis-package op de nas, de bijbehorende app op het mobiele apparaat en scan je eenmalig de op de nas gegenereerde QR-code. Daarna zal telkens wanneer de smartphone of tablet met hetzelfde netwerk verbonden is als de nas, automatisch de back-up starten.

Met True Image back-up je het systeem en alle data naar lokale media, NAS en cloud.

Gijzelbescherming

Een andere nieuwe functie is de non-stop cloudback-up. True Image detecteert veranderingen in mappen en bestanden en synchroniseert de gegevens elke vijf minuten met de Acronis-cloud. De vorig jaar geïntroduceerde beveiliging tegen ransomware is in True Image 2018 verder verbeterd. Het programma controleert de processen op je pc of Mac en grijpt in zodra deze afwijkend gedrag vertonen, bijvoorbeeld als een onbekend proces bestanden probeert te versleutelen. Niet alleen wordt het proces gestopt, ook worden verloren gegevens direct teruggezet. Informatie over de processen en hun gedrag wordt via de cloud tussen alle installaties van True Image gedeeld. Kwaadwillende software is daardoor volgens Acronis in veel gevallen al ‘gezien’ voordat het toegang tot de data heeft gekregen. True Image 2018 is als losse licentie te koop zonder cloudfunctionaliteit en zonder cloudopslag. Er is ook een Advanced-versie voor één jaar met 250 GB cloudopslag, en een abonnement met 1 TB cloudopslag en de mogelijkheid elke cloudback-up met een digitale handtekening te beveiligen.

Conclusie

Het hoge tempo waarmee Acronis innoveert, zorgt er ditmaal voor dat True Image 2018 minder echt aansprekende nieuwe mogelijkheden heeft dan we de laatste tijd gewend waren. Toch is er geen ander back-upprogramma dat zo compleet en toch zo gebruiksvriendelijk is. Zelfs met de losse licentie, ideaal voor iedereen die geen cloudback-up gebruikt, doe je daarom met True Image 2018 opnieuw een prima aanschaf.

True Image komt inclusief eigen bescherming tegen ransomware.

0 Reacties op: True Image 2018 - Geen back-up is geen excuus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord