Tweak Me 1.2

Door: Robbin Ooijevaar | 03 februari 2011 13:12

Apps & Software

Windows biedt veel mogelijkheden om het systeem volledig te optimaliseren en naar uw hand te zetten. Het probleem hierbij is dat de meeste instellingen verscholen zijn of dat u ze ‘overal en nergens’ moet zoeken. Tweak Me onderkent dit probleem en pakt het op een slimme manier aan.

Het programma maakt het eenvoudig om optimalisatie-aanpassingen door te voeren. De trucjes zijn onderverdeeld in categorieën als Internet Explorer, Security (beveiliging), Windows Update en Performance (Prestaties). Open een categorie om de mogelijkheden te verkennen. Zo kunt u bij Aero (Windows 7) de optie Disable transparancy aanvinken om de transparantie te deactiveren. Door alleen op Disable transparancy te klikken in plaats van hem aan te vinken, krijgt u rechts in beeld uitleg over de functie van dit onderdeel. Bewaar de instellingen met Save. Hoewel het eenvoudig is om met Tweak Me geavanceerde instellingen aan te passen, raden we af om hiermee pas te experimenteren als u zich thuis voelt in de instellingen. Beginners doen er dus goed aan om voorzichtig te beginnen. Een leuk detail is dat Tweak Me tijdens het opstarten een sys­teemherstelpunt aanmaakt. Zo kunt u in het ergste geval uw fouten terugdraaien via het gelijknamige Windows-onderdeel.

Tweak Me vereenvoudigt het optimaliseren van systeeminstellingen.

Tweak Me 1.2

Freeware

Taal Engels

Download 910 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

Veiligheid

Let op! 2 van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Het blijkt hierbij te gaan om OpenCandy, dat een reclame-uiting tijdens de installatie weergeeft op basis van wat u op uw systeem heeft geïnstalleerd. De verzamelde systeeminformatie wordt al tijdens de installatieprocedure naar de OpenCandy makers verstuurd, wat in feite inhoudt dat OpenCandy een vorm van Spyware is. Voor meer informatie kunt u de Engelstalige Wikipedia-pagina van OpenCandy raadplegen of het volledige detectierapport van VirusTotal.com inzien. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Tweak Me 1.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.