Tweaks voor PowerPoint 2010

Door: dennis-gandasoebrata | 05 april 2011 13:57

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Office 2010 biedt een grote hoeveelheid opties waarmee de programma's uit het pakket vlotter werken. Als u bovendien wat slimme extra trucs toepast, werken de Office-programma's zelfs nog beter. In dit artikel geven we u de beste tips om PowerPoint 2010 te optimaliseren!

1. Video maken

Wist u dat het mogelijk is om een video te maken van uw PowerPoint-presentatie? De dia's worden daarbij in een videobestand geplaatst, zodat ze in een mediaspeler kunnen worden bekeken. Open de presentatie waarvan u een video wilt maken. Kies voor Bestand, vervolgens voor Opslaan / Opslaan en verzenden en klik in de sectie Bestandstypen op de knop Een video maken. PowerPoint vraagt nu in welk formaat u de video wilt opslaan. Kies tussen Computer- en HD-beeldschermen, Internet en dvd en Draagbare apparaten. Daarna selecteert u of u de opgenomen tijdsinstellingen en gesproken tekst wel of niet wilt gebruiken. In het vak eronder geeft u aan hoeveel seconden mogen worden besteed aan elke dia. Tevreden over de instellingen? Bevestig met een klik op de knop Video maken. Hoe lang het uiteindelijk duurt om een video te maken, is afhankelijk van de lengte en de inhoud van de presentatie.

Het kost weinig moeite om een video van uw PowerPoint-presenatie te maken.

2. Uitzenden via PowerPoint

Met versie 2010 van PowerPoint kunt u presentaties 'uitzenden' via internet. U geeft de mensen in uw publiek daarvoor een uniek web­adres, waarna ze de presentatie op de voet kunnen volgen via hun browser. Klik op Bestand en vervolgens op Opslaan en verzenden. Kies nu voor Diavoorstelling uitzenden. Voor het uitzenden van uw presentatie hebt u een Windows Live ID nodig. Klik op de knop Diavoorstelling uitzenden. Geef uw aanmeldgegevens voor Windows Live ID op. PowerPoint maakt vervolgens de presentatie klaar voor uitzending, waarna een link verschijnt. Deze koppeling kunt u kopiëren en aan de deelnemers geven (Koppeling kopiëren) of direct verzenden per e-mail (Via e-mail verzenden). Heeft iedereen de koppeling ontvangen en de pagina geopend? Tijd voor actie. Klik op de knop Start Slide Show. Uw publiek ziet nu de dia's die u op hetzelfde moment afspeelt en bekijkt.

U kunt uw presentatie via internet 'uitzenden', zodat uw publiek op afstand live mee kan kijken.

Even aanwijzen!

Wilt u tijdens een presentatie bepaalde elementen aanwijzen? Met een slimme truc kunt u een laseraanwijzer op de dia tonen. Druk op de Ctrl-toets en houd deze ingedrukt. Gebruik nu de muis om onderdelen aan te wijzen. Standaard ziet u een rode laserpunt, maar dit kunt u naar smaak aanpassen. Selecteer hiervoor Diavoorstelling en klik vervolgens op de knop Diavoorstelling instellen. Kies de gewenste kleur bij de optie Kleur van laserpointer en bevestig met een klik op OK. De kleur van de laserpointer is nu aangepast.

3. Niet kijken

Begint u met een presentatie, maar wilt u niet dat de aandacht direct verschuift naar uw eerste dia? Druk op de B-toets. Het scherm wordt zwart en de eerste dia wordt 'verborgen'. Druk vervolgens op de spatiebalk om de presentatie te starten. Als u liever start met een witte dia, dan drukt u op de W-toets. Druk ook daarbij op de spatiebalk om de eigenlijke presentatie te starten. Handig!

4. YouTube in PowerPoint

Grote kans dat u steeds vaker video's gebruikt in uw PowerPoint-presentaties. Wist u dat u ook YouTube-video's kunt gebruiken? Open de dia van de presentatie waarin u de video wilt opnemen en kies Invoegen. Vervolgens kiest u voor Video en daarna voor Video van website. Hierna opent u YouTube en de video die u wilt opnemen. Ga op zoek naar de zogeheten 'embed'-code. Selecteer deze in zijn geheel en kopieer hem. Keer terug naar PowerPoint en plak de code in het vak. Bevestig ten slotte met een klik op Invoegen. De video maakt nu deel uit van uw presentatie!

Handig: een YouTube-video invoegen in uw presentatie.

0 Reactie(s) op: Tweaks voor PowerPoint 2010

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.