Twee keer Dropbox installeren op één pc

Door: José Pauty | 02 februari 2015 09:02

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Je kunt niet twee Dropbox-accounts op hetzelfde Windows-account installeren. Alleen gebruikers van Dropbox for Business hebben die mogelijkheid. Wat als je je pc deelt met je partner, of je hebt een privéaccount en een account voor bijvoorbeeld een vereniging? Met wat knutselen lukt het tóch.

01 Dubbele truc

Er is een truc om toch twee gewone Dropbox-accounts op één Windows-account te installeren. Het is even wat werk, maar je hoeft het maar één keer in te stellen. We leggen de procedure uit op Windows 7, maar het werkt ook op Windows Vista en Windows 8. Voor Windows 8(.1) geldt wel dat sommige dingen net iets anders heten of op een iets andere plek te vinden zijn.

Overigens is het ook mogelijk om een gratis persoonlijk account en een zakelijk betaald account aan elkaar te koppelen. Dat kun je via de Dropbox-website instellen in je profiel.

02 Installatie account 1

We gaan ervan uit dat je op je Windows-pc in je primaire account reeds Dropbox geïnstalleerd hebt. Zo ja, ga door met stap 4. Zo niet, voer dan gelijk die eerste installatie uit door de software te downloaden. Klik op de grote blauwe knop Gratis download. Het bestand DropboxInstaller.exe wordt gedownload naar je downloadmap. Open deze map, dubbelklik op dit bestand en volg de installatieroutine.

03 Inloggen account 1

De installatieroutine van Dropbox is rechttoe-rechtaan en stelt eigenlijk geen vragen. Het eerste echte venster dat je te zien krijgt, is het inlogvenster. Vul hier je accountgegevens in van je eerste Dropbox-account en klik op Aanmelden. De installatiewizard is voltooid met de mededeling "Gefeliciteerd!" en een knop waarmee je je Dropbox-map kunt openen. Sluit dit venster. Heb je geen bestanden in Dropbox staan, ga dan verder met stap 4. Heb je er wel al bestanden staan, synchroniseer die dan eerst. Afhankelijk van de hoeveelheid kan dat een tijdje duren. Ga daarna alsnog door met stap 4.

Eerlijk gebruik

Dropbox is een fantastische dienst. Hoewel de 2 GB die je standaard gratis krijgt, niet heel veel is, kun je met een beetje moeite de gratis ruimte oprekken naar zo'n 20 GB. Heb je nog meer ruimte nodig? Dan zul je een betaald account moeten nemen. We verzoeken je deze workshop niet te misbruiken om meer gratis ruimte krijgen door accounts te combineren.

Tot 20 GB gratis?

Zoals gezegd kun je de gratis ruimte verder uitbreiden tot zo'n 20 GB, eveneens gratis. Voor allerlei handelingen krijg je extra bonusruimte: bijvoorbeeld door Dropbox op je computer(s) en je mobiele apparaten te installeren, er bestanden in op te slaan, mappen te delen met mensen die je kent en vooral andere mensen via jouw account uit te nodigen om ook Dropbox te gaan gebruiken. Het exacte stappenplan kun je hier lezen.

04 Nieuw Windows-account maken

Maak nu een nieuw account in Windows: ga naar Start / Configuratiescherm / Gebruikersaccount toevoegen of verwijderen. Klik op de optie Een nieuw account maken. Geef het account een naam, kies voor Standaardgebruiker of Administrator en klik op de knop Account maken. Als je het nieuwe account Administrator-rechten geeft, is het makkelijker om de Dropbox-software te installeren. Gebruik je liever een standaardaccount, dan moet je later bij het installeren alleen even extra inloggen met je eigen Administrator-wachtwoord als Windows daarom vraagt.