Tweek Auto Post 1.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 30 juli 2010 14:23

Apps & Software

Twitter kan een fantastisch medium zijn om uw vrienden, of zakelijke contacten, op de hoogte te houden van wat u allemaal doet. Een berichtje plaatsen is zo gepiept. Maar wat als u alvast een bericht wilt inplannen voor als u even niet achter de pc zit? In dat geval komt Tweek Auto Post om de hoek kijken.

Tweek Auto Post doet in feite precies wat de naam doet vermoeden. Wanneer u het programma download en installeert, kunt u berichten ingeven die u direct kunt plaatsen (zoals via Twitter zelf of elk willekeurig Twitter programma) maar u kunt ook een tijd aangeven waarop u het bericht wilt plaatsen. Wanneer de door u aangegeven tijd aanbreekt zal Tweek Auto Post het berichtje automatisch op Twitter plaatsen, alsof u doodleuk achter de computer zit.

De interface is sober, maar daardoor wel vrij duidelijk. Tikken en plaatsen.

Beperkt

Het idee achter Tweek Auto Post is ontzettend leuk, helaas is de uitvoering wat beperkt. Zo kunt u alleen maar een tijd in de toekomst aangeven, en kunt u bijvoorbeeld niet aangeven dat u het bericht volgende week dinsdag wilt plaatsen. Dat is jammer, want er zijn online diensten die die mogelijkheid wel bieden, zoals Twuffer, waarvoor u niet eens iets hoeft te downloaden. Daarnaast heeft Twuffer nog een ander voordeel: u kunt de Tweet inplannen en de computer vervolgens uitzetten, terwijl u bij Tweek Auto Post het programma moet laten draaien en dus de computer aan moet laten staan.

Helaas kunt u niet ver in de toekomst plaatsen, u kunt geen datum aangeven.

Handig

Op zich is een programma als Tweek Auto Post erg handig. Het plaatsen van berichten in de toekomst lijkt onzinnig, maar is dat zeker niet. Zo kunt u veinzen dat u gewoon thuis bent door regelmatig een bericht te plaatsen, terwijl u op vakantie bent (hiermee spaart u dus ook roaming-kosten uit). En ja: Twitter-scannende inbrekers bestaan echt. Maar praktischere toepassingen zijn ook denkbaar, door alvast een felicitatie-tweet vooruit in te plannen als iemand jarig is. Helaas is Tweek Auto Post daar nog net niet geschikt voor, aangezien u alleen een tijd kunt ingeven en helaas geen datum. Dat gezegd hebbende, waarbij we ook nog wat kritiek hebben op de zeer sobere interface, betreft het hier de allereerste versie van het programma en is er de hoop dat er in de toekomst echt iets nuttigs van gemaakt wordt. Tot die tijd is Twuffer een veel beter alternatief.

Tweek Auto Post 1.0

Freeware

Taal Engels

Download 1 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1,45 MB harde-schijfruimte

Maker Questar Software

Oordeel 6/10

Pluspunten

Tweets plaatsen in de toekomst

Minpunten

Helaas alleen tijd selecteren, geen datum

Het programma moet draaien wilt u een bericht plaatsen

Zeer sobere interface

0 Reactie(s) op: Tweek Auto Post 1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.