Tweetalarm: Google Alerts voor Twitter

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 13 mei 2011 15:29

Apps & Software

Twitter is een gigantisch sociaal netwerk, en alles en iedereen gaat over de tong. Dat is natuurlijk onmogelijk allemaal bij te houden, maar met Tweetalarm kunt u er in ieder geval voor zorgen dat u melding krijgt wanneer een door u opgegeven woord wordt genoemd op Twitter.

De dienst kan worden gezien als het Twitter-equivalent van Google Alerts. Om deze in te stellen, surft u naar www.tweetalarm.com. Op de pagina die verschijnt, maakt u een nieuw account aan voor Tweetalarm door een e-mailadres en een wachtwoord in te vullen, plus de naam van uw Twitter-account. Vul hier niet per ongeluk het wachtwoord van uw Twitter-account in, dat is niet de bedoeling. En u hoeft zich geen zorgen te maken: ook al geeft u de naam van uw Twitter-account op (wat feitelijk ook uw Twitter-gebruikersnaam is), er wordt géén koppeling gemaakt met dat account. De accountnaam wordt enkel gebruikt om te zorgen dat uw eigen tweets geen notificaties activeren.

Verder vult u de sleutelwoorden waarop u wilt ‘scannen’ in het onderste veld in, gescheiden met komma’s. U hoeft niet eerst op een activatielink te klikken, u bent automatisch ingelogd.

Met behulp van een gratis account kunt u instellen bij welke woorden u een notificatie krijgt.

Configureren

Binnen uw account kunt u nu nog meer sleutelwoorden toevoegen of verwijderen, bijvoorbeeld als u merkt dat een bepaald sleutelwoord voor iets te veel meldingen zorgt. Tweets van de door u opgegeven accountnaam worden dus genegeerd, maar u kunt deze accountnaam verwijderen of juist andere accountnamen toevoegen. U kunt de notificaties met drie intervals laten bezorgen: u kunt eenmaal per dag een melding krijgen met alle gevonden berichten daarin, eenmaal per week, of per tweet zodra er eentje wordt gedetecteerd met het door u opgegeven woord. Zodra u op Save klikt zijn de notificaties ingesteld. Zo hoeft u dus nooit meer te missen wat er over u of uw favoriete onderwerp getweet wordt.

Eenmaal ingelogd kunt u sleutelwoorden en accounts toevoegen en verwijderen, en de notificatiefrequentie wijzigen.

0 Reactie(s) op: Tweetalarm: Google Alerts voor Twitter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.