De webversie Twitter kan al snel onoverzichtelijk worden, vooral als u veel twittervrienden hebt. Om te voorkomen dat u interessante tweets mist, is TweetDeck een uitkomst, dankzij de indeling in kolommen, de uitgebreide zoekmogelijkheden en filters.

TweetDeck is gebouwd op het Adobe Air-platform. Om gebruik te kunnen maken van TweetDeck dient u dus eerst Adobe Air te installeren via http://get.adobe.com/air. Hierna downloadt en installeert u TweetDeck via www.tweetdeck.com/download. Voeg een Twitter-account toe en u kunt aan de slag.

Kolommen

TweetDeck maakt Twitter een stuk overzichtelijker en krachtiger dankzij de indeling in kolommen. In een overzicht ziet u de updates van uw netwerk, de berichten die aan u gericht zijn en de privétweets. U kunt eenvoudig kolommen toevoegen, bijvoorbeeld met alleen tweets over een bepaald onderwerp. Ook kunt u kolommen maken met uw Twitter-lijsten of alleen uw nieuwe volgers. U kunt met TweetDeck meerdere Twitter-accounts tegelijk bijhouden en omdat ook de updates in Facebook, MySpace en LinkedIn worden ondersteund, kunt u vanuit één programma al uw sociale netwerken bijhouden.

© PXimport

De kolomweergave van TweetDeck maakt Twitter stukken overzichtelijker.

Filteren

Onderin elke kolom vindt u een aantal handige knopjes. Zo kunt u bekijken wat de populaire onderwerpen zijn en daarop filteren. Ook kunt u zelf slim filteren, bijvoorbeeld door te zoeken op http:// om alleen tweets met een url te zien. Met een druk op de knop markeert u alles als gelezen, met een ander knopje kunt u alle gelezen berichten verwijderen.

© PXimport

Door slim te filteren, ziet u alleen de tweets met URL’s.

Als u het TweetDeck minimaliseert, dan worden nieuwe tweets kort rechtsbovenin uw scherm getoond. Vindt u dit te onrustig, dan kunt u dit uiteraard uitschakelen.

Twitter-berichten schrijven

Zelf berichten schrijven doet u bovenin TweetDeck, waarbij u de beschikking hebt over allerlei handige mogelijkheden. Zo worden URL’s automatisch ingekort en kunt u foto’s gewoon in het scherm slepen om ze automatisch te uploaden en toe te voegen. Ook kunt u in een keer meerdere Twitter-accounts updaten. Erg handig!

Conclusie

TweetDeck maakt Twitter een stuk overzichtelijker. Omdat naast Twitter ook Facebook- en MySpace wordt ondersteund, is het voor de doorgewinterde ‘sociaal netwerker’ een bijna onmisbaar stuk gereedschap.

© PXimport

TweetDeck 0.33.0

Freeware

Taal Engels

Medium 1,3 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Adobe AIR, internetverbinding

Maker TweetDeck.com

Oordeel 9/10

Pluspunten

Overzichtelijke kolomweergave

Ondersteuning voor meerdere accounts

Slimme filtermogelijkheden

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten