Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Tweets automatisch spreiden met Buffer

Door: Martin Gijzemijter Martin | 16 juni 2011 10:51

None
Apps & Software

Er zijn veel sites die u in staat stellen om tweets, om wat voor reden dan ook, te automatiseren. Buffer biedt u diezelfde mogelijk, maar dan op een andere manier en met een andere onderliggende reden. Buffer wil voorkomen dat u, als u veel te vertellen hebt, uw vrienden/volgers overspoelt met veel berichten in korte tijd.

De manier waarop dit voorkomen wordt, is door de berichten die u tweet uit te spreiden over de dag. Op die manier kunt u toch alles tweeten wat u wilt, zonder dat mensen u als lastig zullen ervaren. Voordat u Buffer kunt gebruiken, moet u er eerst een gratis account aanmaken via de knop Sign up for free. Bent u eenmaal ingelogd, dan klikt u op Add an account om uw Twitter-account te koppelen. U hoeft niet bang te zijn dat uw Twitter-wachtwoord gestolen wordt of iets dergelijks, want dit gebeurt met behulp van het OAuth-protocol (oftewel: het inloggen gebeurt aan de zijde van Twitter). Let wel even op het vinkje voordat u klikt op Add an account, want laat u deze staan, dan volgt u Buffer automatisch.

U dient eerst een account aan te maken bij Buffer en vervolgens uw Twitter-account daaraan te koppelen.

Tweeten

Zodra uw account is gekoppeld, kunt u berichten toevoegen via de site. Het idee is dat u voortaan Buffer gebruikt om berichten te tweeten, en mocht u het niet zien zitten om telkens op de site in te loggen, dan kunt u ook een Buffer-werkbalk installeren in uw browser. Standaard bepaalt Buffer vier tijden waarop uw berichten zullen worden getweet. Tijdens het tweeten kunt u aangeven of u direct wilt tweeten of een bericht toe te voegen aan de buffer. Ook aardig is de knop Suggest me a Tweet, waarmee u een leuk citaat kunt genereren.

Wanneer u klikt op Settings, kunt u de gedefinieerde tijden aanpassen of zelf nieuwe tijden toevoegen. Zo hebt u controle over hoeveel tijdstippen uw tweets verdeeld moeten worden en wanneer zij worden geplaatst. Interessant is dat u teamleden kunt toevoegen aan uw account, zodat meer mensen onder uw account kunnen tweeten via Buffer

Wel belangrijk om te weten, is dat het gratis account u tien tweets gelijktijdig in de buffer toestaat, wilt u meer, dan kunt u een account nemen van 5 of 30 euro per maand, en dat is natuurlijk een dure grap.

Buffer bepaalt de tijden waarop uw berichten geplaatst kunnen worden, maar u kunt deze zelf nog aanpassen.

0 Reacties op: Tweets automatisch spreiden met Buffer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.