Tweets automatisch spreiden met Buffer

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 16 juni 2011 10:51

Apps & Software

Er zijn veel sites die u in staat stellen om tweets, om wat voor reden dan ook, te automatiseren. Buffer biedt u diezelfde mogelijk, maar dan op een andere manier en met een andere onderliggende reden. Buffer wil voorkomen dat u, als u veel te vertellen hebt, uw vrienden/volgers overspoelt met veel berichten in korte tijd.

De manier waarop dit voorkomen wordt, is door de berichten die u tweet uit te spreiden over de dag. Op die manier kunt u toch alles tweeten wat u wilt, zonder dat mensen u als lastig zullen ervaren. Voordat u Buffer kunt gebruiken, moet u er eerst een gratis account aanmaken via de knop Sign up for free. Bent u eenmaal ingelogd, dan klikt u op Add an account om uw Twitter-account te koppelen. U hoeft niet bang te zijn dat uw Twitter-wachtwoord gestolen wordt of iets dergelijks, want dit gebeurt met behulp van het OAuth-protocol (oftewel: het inloggen gebeurt aan de zijde van Twitter). Let wel even op het vinkje voordat u klikt op Add an account, want laat u deze staan, dan volgt u Buffer automatisch.

U dient eerst een account aan te maken bij Buffer en vervolgens uw Twitter-account daaraan te koppelen.

Tweeten

Zodra uw account is gekoppeld, kunt u berichten toevoegen via de site. Het idee is dat u voortaan Buffer gebruikt om berichten te tweeten, en mocht u het niet zien zitten om telkens op de site in te loggen, dan kunt u ook een Buffer-werkbalk installeren in uw browser. Standaard bepaalt Buffer vier tijden waarop uw berichten zullen worden getweet. Tijdens het tweeten kunt u aangeven of u direct wilt tweeten of een bericht toe te voegen aan de buffer. Ook aardig is de knop Suggest me a Tweet, waarmee u een leuk citaat kunt genereren.

Wanneer u klikt op Settings, kunt u de gedefinieerde tijden aanpassen of zelf nieuwe tijden toevoegen. Zo hebt u controle over hoeveel tijdstippen uw tweets verdeeld moeten worden en wanneer zij worden geplaatst. Interessant is dat u teamleden kunt toevoegen aan uw account, zodat meer mensen onder uw account kunnen tweeten via Buffer

Wel belangrijk om te weten, is dat het gratis account u tien tweets gelijktijdig in de buffer toestaat, wilt u meer, dan kunt u een account nemen van 5 of 30 euro per maand, en dat is natuurlijk een dure grap.

Buffer bepaalt de tijden waarop uw berichten geplaatst kunnen worden, maar u kunt deze zelf nog aanpassen.

0 Reactie(s) op: Tweets automatisch spreiden met Buffer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.