Tweets ontvangen en tegelijkertijd naar muziek luisteren

Door: tessa-vermeulen | 17 maart 2012 15:38

Review

Wil je geen enkele tweet missen? Dan moet je de app The Social Radio for Twitter installeren. Hiermee kan je luisteren naar je favoriete muziek en tegelijkertijd op de hoogte blijven van de nieuwste tweets.

The Social Radio laat je direct inloggen op je Twitter-account om vervolgens je tweets te kunnen inlezen. Wanneer je 'tune in to your timeline' aanklikt, maakt de app direct een link met je iPod. De muziek in je iPod wordt afgespeeld, waarna Social Radio opzoek gaat naar jouw Twitter timeline. De app herkent de nieuwste tweets en leest deze hardop voor. Wanneer de tweet wordt voorgelezen gaat de muziek iets zachter en is de tweet goed hoorbaar.

De app heeft een zeer herkenbaar 'Twitter'-design. Vanaf de homepage kan je direct naar de tabbladen: lijsten, trending topics en zoeken. Social Radio is specifiek gericht op het mixen van muziek en tweets. Muziek kan via de iPod, Spotify of een andere muziek bron op je iPhone of iPad worden afgespeeld.

De app herkent zelf de taal waarin de tweet is geschreven, maar ondersteunt geen Nederlands. Gelukkig zijn de tweets wel goed hoorbaar in het Nederlands, maar worden sommige woorden niet goed uitgesproken. Ook herkent de app soms de taal niet op de juiste manier, en wordt bijvoorbeeld een Engelse tweet in het Duits uitgesproken, ook dan is er niet veel van te verstaan.

Kortom

Een leuke app als je bijvoorbeeld op de fiets toch op de hoogte wil blijven van de nieuwste tweets gecombineerd met het luisteren naar je favoriete muziek. Je muziek kan middels verschillende bronnen op je iPhone of iPad worden afgespeeld, waardoor zelf kan bepalen wat je luistert. Helaas wordt het Nederlands niet ondersteund, waardoor sommige tweets moeilijk verstaanbaar zijn.

0 Reactie(s) op: Tweets ontvangen en tegelijkertijd naar muziek luisteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.