Twister met je vingers

Door: ringo-van-dorst | 18 maart 2012 18:25

Review

Get Twisted laat je de tijden van weleer (met z'n allen verrekken en verkrampen op op de woonkamervloer) herbeleven in het klein. Ditmaal geen traag gebeuren met een draaiwijzer en een test van algehele lenigheid en handen- en voetenwerk, maar een kwestie van knopen in je vingers leggen, en vlug het liefst!

In deze review is de iPhone-versie getest, maar de app is universeel en dus ook gemaakt voor de iPad. De uitstraling van Get Twisted is erg professioneel. Het hoofdmenu wordt ondersteund door een (erg repetitief, maar wel) energiek achtergrondmuziekje, die in een reclamespotje niet zou misstaan. Na een korte uitleg krijg je het hoofdmenu (de instellingen) te zien. Je kiest eerst met hoeveel vingers je maximaal wilt spelen: 2, 3 of 4. Daarna kies je de speelduur (2 of 4 minuten) en kan je aan de slag.

Het doel van het spel is simpel: een zo hoog mogelijk highscore neerzetten. Het veld bestaat uit 12 hokjes van verschillende en steeds wisselende kleuren. De achtergrond geeft aan op welke kleur je deze beurt je vinger moet zetten. Als je het maximum ingestelde aantal vingers op het veld hebt staan, dan moet je er een loslaten en die verplaatsen naar een vakje met de aangegeven kleur. Je ontvangt bonuspunten als je drie of zelfs vier op een rij weet te plaatsen en soms verschijnen er tijdelijk bonuspunten op de tegels. De tijd is van dubbel belang. Natuurlijk is het zo, dat hoe vaker je je vingers goed plaatst, hoe meer punten je verdient. Maar daarnaast is het zo dat hoe sneller je de juiste kleur te pakken hebt, hoe meer punten je krijgt voor die "move". Al met al is het een heel vermakelijk kort spelletje. Het score-element maakt dat je steeds weer wilt terugkeren om je score te verbreken. De game heeft Game Center-integratie, dus daag je vrienden maar uit jouw score te verslaan (er zijn nu nog niet zo veel spelers, dus de dag top-10 is ook nog haalbaar)!

Kortom

Get Twisted is Twister met een twist. In plaats van handen- en voetenwerk gaat het om het vlugge vingerwerk. Hoe sneller je reageert, hoe hoger je score. Simpel, maar erg leuk! Een groter aantal spelmodi zou in de toekomst wel leuk zijn en het spel een iets langere "levensduur" kunnen geven.

0 Reactie(s) op: Twister met je vingers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.