Twitpic-oprichter zint op wraak met Twitter-kloon

© PXimport

Twitpic-oprichter zint op wraak met Twitter-kloon

Geplaatst: 11 augustus 2011 - 08:23

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

De oprichter van fotodienst Twitpic is daags nadat Twitter de uitrol van een eigen fotodeelfunctie afrondde een Twitter-kloon gestart, Heello.

Dat Twitter sinds deze week iedereen de mogelijkheid biedt om foto's direct vanuit Twitter zelf te delen betekent grote concurrentie voor externe sites als Twitpic, Yfrog en het Nederlandse Mobypicture. Twitpic-oprichter Noah Everett gaat echter in de tegenaanval en lanceerde woensdag een Twitter-kloon, Heello.

De nieuwe site ziet eruit als Twitter en werkt ook grotendeels hetzelfde. Gebruikers sturen korte berichten, 'pings' genoemd, naar hun volgers en in plaats van retweeten kunnen ze elkaars berichten 'echoën'. Het volgen van bekenden noemt de start-up 'luisteren'. Een van de weinige verschillen is dat de berichtenstroom zich automatisch ververst met nieuwe updates, waardoor oude berichten naar beneden zakken.

Integratie met Twitter, Facebook

Heello biedt ook integratie van Twitter en Facebook, zodat berichten die met Heello zijn verstuurd ook op die concurrerende netwerken kunnen verschijnen. Op de nieuwe site zijn op de eerste dag al nepaccounts verschenen van onder meer Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, Steve Jobs en CNN. Everett zegt tegen Venturebeat dat Heello binnenkort ondersteuning krijgt voor het delen van video, inchecken op locaties en sms-integratie.

De start-up zal het lastig krijgen om gebruikers weg te lokken bij Twitter, dat al circa 200 miljoen geregistreerde gebruikers telt. Heello is bovendien een van de vele sites die Twitter imiteert, zoals onder meer ook geldt voor Identica, Ekko en Yahoo Meme.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten