Twitter - 5 nieuwe functies

Door: daan-doedens | 28 januari 2015 09:49

Nieuws

Twitter blijft zichzelf altijd vernieuwen en de afgelopen twee maanden is die vernieuwing in een stroomversnelling geraakt. Voor fervente Twitteraars is het misschien al bekend, maar als je niet constant je tijdlijn open hebt staan: hier zijn de vijf grootste veranderingen.

Blocken

Intimidatie en pesterijen komen overal in de wereld voor, ook online. Op Twitter kun je vervelende volgers blokkeren, maar dat was altijd een nogal omslachtig gedoe. Sinds kort kun je snel zien wie je hebt geblockt en hoef je niet meer een groot aantal stappen te doorlopen om een nieuw iemand aan dat rijtje toe te voegen. Geblockte personen kunnen je profiel ook niet meer bekijken. Wel zo veilig. Tot slot wordt het een stuk makkelijker om bepaalde tweets te 'flaggen', zodat mensen bij Twitter kunnen kijken of de tweet inderdaad aanstootgevend of anderzijds tegen de regels is.

Accounts blocken op Twitter is een stuk makkelijker geworden.

ZipDial

ZipDial is een platform dat bedrijven in staat stelt in contact te komen met mensen die niet of nauwelijks internet hebben. Het zorgt ervoor dat bedrijven via simpele kanalen - app-notificaties, sms'jes en telefoontjes - hun product bij de klant kunnen krijgen. Twitter is daar een uitstekend medium voor, en het bedrijf is dan ook trots op de overname van ZipDial.

Toen je weg was...

Soms kun je even niet op Twitter kijken, bijvoorbeeld omdat het drie uur 's nachts is en je fijn onder de wol ligt. Het probleem is dat niet iedereen dan aan het slapen is, en omdat Twitter altijd de meest recente berichten eerst toont, kun je nogal eens wat pareltjes missen. Met 'Toen je weg was...' (While you were away...) kijkt Twitter welke gemiste tweets nog wel eens interessant voor je kunnen zijn, en toont je een kort overzichtje van die berichten.

Groepsgesprekken

De Direct Message-service van Twitter is altijd al onderdeel van kritiek geweest. Niet al te lang geleden konden gebruikers eindelijk foto's versturen via DM, en nu is er de volgende grote stap: groepsgesprekken. Veel gebruikers klaagden al lange tijd over het ontbreken van die functie, en nu is Twitter gezwicht. De functie wordt nog uitgerold, dus als het bij jou nog niet werkt, moet je nog even wachten.

Veel gebruikers zullen blij zijn met de nieuwe video-functie.

Video's

Twitter probeert al een tijdje wat meer met video's te doen. In eerste instantie beperkte zich dat tot GIF's en Vines, bewegende foto's of korte video's van een paar seconden. Vanaf nu (nou ja, als het ook op jouw account en device wordt uitgerold) kun je tot 30 seconden video opnemen, direct binnen de app. Zo kun je die mooie momenten meteen delen met al je volgers, zonder dat je naar een externe partij hoeft.

0 Reactie(s) op: Twitter - 5 nieuwe functies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.