Twitter-apps voor pc en smartphone

Door: onno-karman | 04 juni 2010 16:34

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Hoewel de meeste mensen nog steeds Twitteren via het web, is het aantal Twitter-apps de afgelopen jaren enorm toegenomen. Inmiddels zijn er meer dan tweehonderd manieren om korte berichten te sturen en te lezen. Maar welke client is voor welk platform nu het meest geschikt? Tijd voor een overzicht van de 15 beste en populairste Twitter-apps voor pc en smartphone!

1. Tweetdeck

Na twitteren via het web, is TweetDeck de meest gebruikte manier om te twitteren. En dat is niet zo gek, want TweetDeck is dankzij het gebruik van Adobe Air volledig platform-onafhankelijk. Standaard zijn er kolommen voor de tweets van de mensen die u volgt, voor de zogeheten 'mentions' (berichten die aan u gericht zijn) en voor de directe berichten (oftewel privéberichten). Daarbij kunt u eenvoudig zelf kolommen toevoegen. U kunt meerdere Twitter-accounts tegelijk gebruiken, links worden automatisch ingekort en als u foto's in het schrijfvak sleept, worden deze automatisch geüpload. Naast de versie voor Windows, is er ook een iPhone-versie van TweetDeck. TweetDeck is volledig gratis, ook de iPhone-app.

TweetDeck is een Twitterclient voor serieuze twitteraars.

2. Seesmic

Seesmic is zo mogelijk nóg platformonafhankelijker dan TweetDeck. Er is een versie voor Windows (Seesmic for Windows), voor Mac en Linux (via Adobe Air) en er zijn mobiele clients voor zowel BlackBerry als Android. En ook via de browser kunt u gebruik maken van Seesmic, via de online app. Alleen voor de iPhone is geen app beschikbaar. Seesmic biedt handige features zoals de indeling van uw Twitteraccounts, zoekopdrachten en Twitterlists in tabbladen en de integratie van Facebook. Voor de twitterclient voor BlackBerry heeft men goed gekeken naar de e-mailapplicatie. Zo wordt ook push-notificatie ondersteund, zodat u een waarschuwing in beeld krijgt wanneer u een DM of bericht dat aan u gericht is, ontvangt.

Seesmic is er voor diverse platformen, waaronder deze versie voor Windows.

3. Hootsuite

Hootsuite is een online applicatie die in de browser draait en dus platformonafhankelijk. Sinds begin maart zijn er ook apps voor

iPhone en Android beschikbaar: Lite (gratis) en Pro (betaald). Met Hootsuite kunt u meerdere Twitter-accounts tegelijk bedienen en met meerdere mensen tegelijk op een enkel account werken. Dat Hootsuite groot inzet op de zakelijke gebruiker, blijkt ook uit het feit dat er uitgebreide statistieken over klikgedrag beschikbaar zijn. Deze statistieken zien er fraai uit en zijn eenvoudig af te drukken en te exporteren. Ook Hootsuite biedt kolommen en tabbladen, maar heeft daarbij nog een aantal andere handige mogelijkheden als het automatisch laten tweeten van een rss-feed.

Hootsuite is een Twitterapplicatie die ook de zakelijke gebruiker zal aanspreken.

4. Echofon 3

Hoewel Echofon op elk platform te gebruiken is via de extensie voor Firefox, is het toch vooral een client die zich richt op de Apple-gebruiker. Er zijn namelijk zowel voor Apple Mac OS X als voor de iPhone apps. De iPhone app is gratis maar heeft dan wel advertenties. Vanuit de app zelf kunt u Echofon echter upgraden naar Pro, zodat de app advertentievrij wordt. Daarbij krijgt u meteen ook push-notificatie, dus aan u gerichte tweets en direct messages (DM) verschijnen direct. De interface is overzichtelijk en er zijn handige features als voorvertoningen van geotags en foto's als die getweet worden. Een ander handigheidje is dat Twiiternamen automatisch aangevuld worden als u een paar karakters invult. Wanneer u Echofon op zowel iPhone als Mac of via Firefox gebruikt, dan worden de ongelezen berichten overal gesynchroniseerd.

Echofon biedt handige features als voorvertoningen van geotags en foto's.

5. Tweetie 2

Een van de meest geliefde mobiele Twitterclients voor de iPhone is Tweetie. Dat komt met name door de interface. Het enige dat zichtbaar is, is een leeg scherm, met het bekende toetsenbord en het aantal tekens dat resteert. Maar als u op dit knopje klikt, wordt een zestal extra opties zichtbaar. Zo kunt u foto's of video's toevoegen en met één druk op de knop lange url's inkorten. Sinds versie 2 wordt ook geotagging ondersteund. Het refreshen van de tweetstream werkt anders dan u gewend bent op de iPhone: u schuift de berichten naar beneden. Als u weer loslaat, worden de tweets ververst. En veeg over een tweetbericht en er worden vijf shortcuts zichtbaar.

Tweetie heeft een bijzonder fijne interface, die heel clean is gehouden.

0 Reactie(s) op: Twitter-apps voor pc en smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.