Twitter client die echt iets nieuws doet

Door: Robin Smit | 04 april 2012 14:04

Apps & Software

Wil je als Twitter client boven het grote aanbod in de App Store uitkomen, dan moet je wel met wat extra's komen. HootSuite doet dit door social media te combineren met locaties.

In eerste instantie lijkt HootSuite een Twitter client zoals veel anderen. Op het beginscherm wordt de stream met Twitter updates weergegeven. Op de iPhone versie kan door middel van veeg bewegingen worden gewisseld tussen onder andere de updates, mentions en direct messages. Dit werkt helaas niet bijzonder soepel en is lastig wanneer je van het laatste tabblad helemaal terug moet naar het eerste.

Erg leuk aan HootSuite is de mogelijkheid om andere sociale media zoals Foursquare te integreren. Hiermee is het mogelijk locaties met andere te delen via Twitter. Daarnaast is het mogelijk statistieken van je Twitter account op te vragen. Dit is echter alleen mogelijk wanneer je link shortener van HootSuite gebruikt. Ten slotte biedt HootSuite ook een handige ingebouwde vertaalfunctie die zowel je eigen Tweets als Tweets van andere mensen kan vertalen.

Kortom

HootSuite is een Twitter client die duidelijk niet kijkt naar wat de concurrentie doet, maar echt een eigen pad volgt. Hierbij komt de app met innovatieve functies, zoals een nieuwe manier van locatie-integratie, statistieken voor je Twitter account en een ingebouwde vertaler. Helaas is het bladeren door de tabbladen op je Twitter tijdlijn bij de iPhone versie iets minder gebruiksvriendelijk.